Un copil de 10 luni a decedat pe 8 aprilie la un spital din Iasi, la cateva ore dupa ce a fost transferat de la Spitalul din Targu Neamt unde fusese internat pe 5 aprilie cu diagnostic de rujeola, informeaza DSP Neamt. La aceasta ora, ancheta epidemiologica este in desfasurare la Spitalul din Targu Neamt.

Comunicat DSP Neamt:

In data de 05.04.2018, copilul L.A. in varsta de 10 luni, a fost internat la sectia de Boli Infectioase – Spitalul Orasenesc „Sfantul Dimitrie” Tg Neamt  cu diagnosticul : observatie rujeola,  pneumopatie acuta.

In data de 07.04.2018 , ora 23.50 este transferat la Spitalul de  Boli Infectioase Iasi  cu diagnosticul: insuficienta respiratorie acuta, suspiciune rujeola, pneumopatie acuta, anemie carentiala, leucopenie intrainfectioasa.

Copilul  a prezentat o evolutie nefavorabila, astfel ca in dimineata zilei de 08.04.2018 la  ora 06.00 copilul decedeaza.

In cursul zilei de 10.04.2018 se va efectua necropsia, in urma careia se va stabili si diagnosticul de deces ( se va recolta si proba necroptica in vederea confirmarii/ infirmarii diagnosticului de rujeola).

Ancheta epidemiologica este  in desfasurare.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.