Un copil de 8 ani din comuna Valea Ursului a decedat din cauza complicatiilor survenite in urma imbolnavirii de gripa, anunta DSP Neamt.

Decesul s-a produs pe 5 februarie la un spital din Iasi, unde fusese trimis pe 4 februarie de la UPU Roman. El a ajuns la spitalul din Roman in stare comatoasa cu insuficienta respiratorie acuta. Ulterior s-a stabilit prezenta virusului gripal AH1.

Loading...

Copilul era sub tratament pentru epilespie si suferea de sindrom Down plurimalformativ dar si de encefalopatie infantila cronica.

Comunicat de presa, DSP Neamt: 

In cadrul supravegherii virozelor , gripei si pneumoniilor, in  data de 05.02.2018 s- a inregistrat un deces la un copil de 8 ani,  din localitatea Valea Ursului.

Copilul M.A. s-a prezental la UPU Roman  in data de 04.02.2018, in urma unor convulsii tonico-clonice , in stare comatoasa, cu insuficienta respiratorie acuta.  Datorita starii grave cat si  comorbiditatilor existente ( epilepsie in tratament,  sindrom Down plurimalformativ, encefalopatie infantila cronica) copilul este transferat la Spitalul de Pediatrie Iasi unde este internat cu : „Obs. SEPSIS, coma grad II, insuficinta respiratorie acuta, dezhidratare severa”.

Se instituie tratament, dar evolutia este nefavorabila soldandu-se in dupa amiaza  zilei de 05.02.2018 cu deces.

In cadrul supravegherii infectiilor respiratorii grave s-a recoltat exsudat  pentru gripa, acesta fiind pozitiv pentru virusul  gripal AH1.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.