Baiatul de 10 ani din comuna Bîrgauani, jud. Neamt, disparut si gasit dupa o zi de politisti, fugise de acasa din cauza batailor pe care le primea de la tatal lui. Băiatul disparuse pe data de 3 februarie si a fost gasit de 4 februarie, dupa ce o bucata buna de timp, a stat ascuns in podul unei locuinte. ”Minorul de 10 ani, din Bîrgăuani, dispărut la data de 3 februarie 2021, a fost găsit de polițiști. La data de 4 februarie a.c., în baza investigațiilor desfășurate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, lucrători din cadrul ISU Neamț și IJJ Neamț, voluntari din cadrul Primăriei Ștefan cel Mare și ai Asociației 4×4 Voluntari, a fost depistat minorul de 10 ani, dispărut la data de 3 februarie 2021, pe raza localității Bîrgăuani.

Minorul a fost audiat în prezența unui asistent social din cadrul Primăriei Ștefan cel Mare, ulterior acesta fiind preluat de către lucrători din cadrul DGASPC Neamț. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis IPJ Neamt.

Dupa ce a intrat DGASPC pe fir, baiatul a ajuns intr-un centru specializat. Parintii lui mai au acasa inca 4 fetițe. ”Cazul băiețelului plecat de acasă ne-a fost semnalat de reprezentanții Poliției și ai clubului de off-road care l-au găsit.

Ulterior, în urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență, băiatul fiind dus într-un centru al DGASPC Neamț.

Vineri, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.

În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile  înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasmentul într-un centru rezidențial.

Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie”, informeaza DGASPC Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.