Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, cere prefectului George Lazar o sedinta de urgenta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care sa se adopte o hotarare privind dotarea Spitalului Judetean Neamt cu echipamente suplimentare pentru a face fata epidemiei de coronavirus. Spitalul are nevoie inclusiv de un kit de testare, dar si de aparatura pentru tratarea pacientilori infestati cu coronavirus. Investitia se poate face doar din bugetul Consiliul Judetean Neamt, insa institutia nu poate da bani spitalului pentru achizitionarea echipamentelor, decat in baza unei astfel de hotarari. ”Având în vedere evoluția la nivel mondial și național a amenințării create de infecția cu noul coronavirus (COVID-19; SARS-COV-2) și a numărului mare de persoane care trebuie testate conform prevederilor legale, ținând cont că în prezent testările pentru Regiunea Nord-Est se realizează în cadrul Laboratorului de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, care are o capacitate maximă de 70 de teste pe zi, faptul că perioadele până la obținerea rezultatelor devin tot mai lungi, crescând astfel riscul de infectare, se impune achiziționarea de către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în regim de urgență, a unui sistem Real-Time PCR, pentru a se realiza pe plan local analizele probelor prelevate de la persoanele suspecte a fi infectate cu Coronavirus.

Ca urmare, îi solicit prefectului George Lazăr să convoace DE URGENȚĂ o ședință a Comitetului Judetean de Urgență Neamț, pentru a rezolva această problemă cu celeritate.

Domnule prefect, nu vă jucați cu viața nemțenilor! Ce fac colegii dumneavoastră de partid e o rușine fără margini! Lăsați jocurile politice, interesele, coborâți cu picioarele pe pământ și puneti mână pe treabă!”, este apelul lansat de Ionel Arsene.

El face public si un document intocmit de SJ Neamt, prin care se aduce in atentia autoritatilor lista cu aparatura de care spitalul are nevoie in regim de urgenta pentru a face fata unei avalanse de imbolnaviri.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu prefectul se joacă cu sănătatea nemțenilor ci tovarășul care îl proptește pe târgovețul Mocanu la vârful Spitalului Județean. Cine o fi ăla? Să fie Arsene cu a sa mână dreaptră, DVC?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.