Actualizare stire: Vezi AICI- JALE după cazul de coronavirus de la DGASPC Neamț. 47 de contacți, undă de șoc în 3 instituții

Stirea initiala: Femeia depistata pozitiv ieri cu coronavirus (cazul nr. 3 in Neamt), este sefa de serviciu la DGASPC Neamt (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului), afirma surse din institutie. Ea are 43 de ani si fusese in Franta in interes de serviciu, de unde s-a intors pe 9 martie. Sambata, 14 martie, a aflat ca una dintre persoanele cu care intrase in contact in Franta, o femeie din Iasi, a fost testata pozitiv cu coronavirus Covid 19, asa ca s-a autoizolat si a anuntat imediat DSP ca exista posibilitatea sa fie purtatoare de coronavirus desi nu avea simptome. A fost testata, iar ieri (15 martie), s-a confirmat ca este infectata, fiind transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

La aceasta ora, DSP Neamt efectueaza o ancheta epidemiologica la DGASPC Neamt, pentru a se stabili exact care ar putea fi contactii femeii, ancheta fiind una de proportii, avand in vedere ca in intervalul 9-14 martie femeia depistata pozitiv si-a desfasurat activitatea in cadrul institutiei, avand mai multe intalniri si sedinte si intrand in contact cu mai multi colegi.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.