Săbiuță Constantin Catalin poate fi cu usurinta numit, cosmarul politistilor din comuna Gîrcina (jud. Neamt), si a oricarui politist, in general.

Anul trecut, noi am relatat cazul acestui individ, care are un tupeu de nedescris, sfidand efectiv pe oamenii legii din comuna, care-l mai retinusera dupa ce-l gasisera a treia oara, conducand un scuter, beat si fara permis. El a fost pus in libertate, si nu numai ca nu s-a speriat, ba chiar si-a cumparat un autoturism, cu care a mai fost prins de inca sapte ori, conducand tot beat, si tot fara permis. In luna august, cand noi publicam articolul ”INFRACTORUL INVINCIBIL. PRINS DE 10 ORI BEAT SI FARA PERMIS SI ESTE IN CONTINUARE LIBER”, Sabiuta era judecat.

Intre timp, tot anul trecut, el a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare cu suspendare, insa instanta, ”in temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an şi 8 luni închisoare aplicate inculpatului Săbiuţă Constantin Cătălin, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri” (fragment din minuta instantei)

Totodata, aceeasi instanta ”atrage atenţia inculpatului Săbiuţă Constantin Cătălin că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 1 an şi 8 luni închisoare.” (fragment din minuta instantei)

Săbiuță nu a fost deloc impresionat si a continuat sa faca ce stie el mai bine, asa ca duminica seara, a fost din nou oprit de politistii din Gîrcina, pe o strada din comuna. Ei bine, Săbiuță era cum altfel, decat beat si fara permis. Alcoolemia lui era de peste unu la mie in aerul expirat, ca de fiecare data cand a fost prins conducand beat.

În ziua de 23 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.5 de Poliție Gârcina a oprit în trafic, pe raza comunei, un autoturism condus de un bărbat de 38 ani din comuna Gârcina. În urma verificărilor polițiștii au stabilit că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu poseda permis de conducere. Polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 ore pe baza de ordonanță de reținere, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă”, anunta ieri IPJ Neamt, intr-un comunicat de presa.

Asadar, lui Săbiuță i s-a infundat, el fiind arestat preventiv si in mod sigur va fi incarcerat intr-un penitenciar, pentru ca a incalcat conditiile impuse de instanta, atunci cand i-a aplicat o pedeapsa cu suspendare, deci aceasta se va transforma in una cu executare.

Nu putem totusi sa nu ne gandim, ce nenoriciri ar fi putut provoca el in rastimpul in care i s-a tot acordat clementa. Ce catastrofe trebuie sa produca astfel de indivizi, pentru ca legislatia sa fie schimbata si sa nu mai ramana atat de permisiva cu asemenea specimene.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ