Functia de county manager (administrator) al judetului Neamt a ramas libera dupa plecarea Oanei Bulai de-a dreapta si un pic mai deasupra (adica cu un etaj mai sus in cladirea Guvernului) prim-ministrului Viorica Dancila, pe postul de consilier al acesteia.

Cum functia este una importanta, administratorul judetului avand pe mana si bani fiind ordonator de credite, pe scaunul respectiv nu poate ajunge oricine, ci doar cine trebuie, deci concursurile asa de ochii lumii cum sunt ele, trebuie sa fie cu directia potrivita, dinainte stabilita.

Loading...

Cand postul a fost preluat de Vlad Angheluta, fost prefect, s-au facut niste modificari la conditiile de participare la concurs, pentru ca unicul candidat (Angheluta) sa se incadreze in cerinte. S-a incadrat si a castigat. Cand a fost schimbat din functia de county manager, conditiile de participare la concurs au fost modificate din nou. Noului candidat nu i se mai cereau doar studii superioare ci si o experienta de 10 ani in management. In cerinte s-a incadrat Oana Bulai. Ea avea 11 ani experienta in functii de conducere. A candidat si ea de una singura (cine ar mai fi avut tupeu sa se bage) si nicio surpriza, a castigat. Mai mult, pentru ea s-a mai facut o modificare. Daca in perioada in care Angheluta a ocupat functia, county manager-ul nu era ordonator de credite, odata cu instalarea Oanei Bulai, county manager-ul a primit si aceasta atributie.

Ieri (9mai), modificarile s-au modificat din nou (foto jos), pentru a treia oara in ultimii doi ani. In sedinta extraordinara de CJ, la initiativa lui Ionel Arsene, noul county manager va trebui sa aiba studii superioare de lunga durata, in vreo 4 domenii: economic, admininstrativ, juridic si/sau comunicare. O alta conditie, desi este formulata destul de neclar probabil pentru a se incadra in ea cine trebuie, prevede ”vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei de minim 5 ani.”

Expunerea de motive a fost intocmita doar ca sa fie in regula proiectul, pentru ca nu a fost scris nicaieri vreun motiv pentru care s-a modificat modificarea modificarilor.

Gurile rele si nemultumite din PSD Neamt, spun ca emotii la concursul la care va participa de unul singur, va avea Dan Constantin, proaspat reinregimentat de Ionel Arsene, care l-a facut consilier personal. Dan Constantin este unul din fostii comunisti care nu a lipsit aproape din nicio combinatie politica sau financiara importanta din judetul Neamt. Aproape ca nu exista functie pe care sa n-o fi ocupat la nivel de judet, in instituii si companii publice, dar nu numai el, ci si protejati de ai lui, cum ar fi sotia care este director DGASPC, institutie prin care trece jumatate din bugetul judetului Neamt. Dan Constantin impartaseste si aceleasi viziuni de loja (nu la teatru) cu Ionel Arsene.

Un alt nume vehiculat pe holurile CJ pentru county manager ar fi Nicoleta Husaru, recent adusa de la Bucuresti unde fusese plantata la ANRM apoi in Consiliul de Administratie al ROMATSA.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. DCV nu are cum pt ca are interdictie 3 ani in functiile publice. Oricum cine vine a pus-o de maliguta ca seamneaza pt bani multi si asta este cam cucher!!!

LĂSAȚI UN MESAJ