Pandemia de Sars Cov 2 a dat nastere la cele mai multe scenarii demne de ”teoria conspiratiei”, mai ales in ceea ce priveste mortalitatea. La inceputul pandemiei, dar si pe parcursul ei, se spunea ca Sars Cov 2 provoaca moartea persoanelor sanatoase si ca mortalitatea in cazul infectarii cu virusul numit ”mortal” este foarte mare fata de gripa sezoniera.

Atmosfera de teroare era si inca mai este intretinuta de televiziunile centrale catre care guvernul a dirijat peste 40 de milioane de euro pentru o asa-zisa informare a populatiei. Iata insa ca DSP Neamt a comunicat in ultima zi din anul 2020, ca toate persoanele care au decedat si erau infectate cu noul coronavirus, aveau comorbiditati. ”În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 10.944 cazuri COVID-19. 7.777 persoane au fost înregistrate ca vindecate. Au fost raportate 324 decese – 143 femei și 181 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități”, spune DSP Neamt intr-un comunicat remis presei locale pe 31 decembrie 2020.

În luna aprilie 2020, in timpul unei conferinte de presa de la Prefectura Neamt, medicul epidemiolog Daniela Marcoci, a recunoscut in fata reporterului tvmneamt.ro ca pana la data respectiva nu se putea spune clar daca a murit cineva sau nu in judetul Neamt, exclusiv din cauza Sars Cov 2. Urmariti filmarea:

Daca ne uitam pe cifrele oficiale de pe site-ul https://datelazi.ro, valabile la data de 4 ianuarie 2021, vom vedea ca mortalitatea Sars Cov 2 este de doar 2% in Romania. Daca ar fi sa luam in calcul miile de cazuri semnalate de presa locala din Neamt, dar si de presa nationala, privind decesele puse pe seama Covid 19, dar care de fapt au avut cu totul alte cauze, putem constata ca rata mortalitatii este cu mult sub 1%. Si atunci, nu ramane decat sa ne intrebam… cui foloseste panica?

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.