Se moare sau nu din cauza Covid 19? Medic epidemiolog, director al Spitalului Judetean Neamț: ''Nu au fost decese exclusiv din cauza Covid 19''

Publicată de TVMneamţ.ro pe Miercuri, 29 aprilie 2020

Medicul Daniela Marcoci, directoarea Spitalului Judetean Neamt, a declarat astazi intr-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Neamt, ca de la inceputul crizei coronavirus, in judetul Neamt au fost vindecati 86 de pacienti dintr-un total de 451 de cazuri confirmate pana astazi.

Numai astazi (28 aprilie) au fost declarati vindecati 27 de pacienti. La acest moment, in Spitalul Judetean Neamt sunt internati 222 de pacienti pozitivi si 67 de pacienti suspecti. Capacitatea spitalului pentru internarile cazurilor de Covid 19 ar fi de inca 77 de pozitivi si 19 suspecti. Pacientii suspecti dar inca neconfirmati, sunt internati singuri intr-un salon (in izolare), chiar daca asta inseamna blocarea a inca 4-5 sau 6 paturi. Evolutia raspandirii virusului in judetul Neamt este in faza de ”platou”, cu tendinta de descrestere, a mai precizat Marcoci.

Despre internarea pacientilor asimptomatici, Daniela Marcoci a spus ca deciziile in acest sens nu tin de spital, ci se procedeaza asa ”Pentru ca metodologia prevede ca pacientul se externeaza cu doua teste negative consecutive

Intrebata de reporterul tvmneamt.ro, Daniela Marcoci a mai spus ca din cele 25 de decese inregistrate in Neamt, niciunul nu a fost exclusiv din cauza infectarii cu Covid 19, ci toate persoanele care si-au pierdut viata aveau comorbiditati, deci nu s-ar putea afirma cu siguranta ca au fost decese provocate de virus.

Declaratiile complete ale Danielei Marcoci, in materialul video de mai jos, de la minutul 35

Declarații de presă, Prefectura Neamț. Subiect: Spitalul Județean Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 28 aprilie 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.