Ies la iveala noi detalii despre imprejurarile in care s-a produs oribila crima de la Farcasa, judetul Neamt.

Victima, Gabriela Zanoaga in varsta de 35 de ani, plecase din casa sotului de 3 saptamani, spun localnicii, cel mai probabil, din cauza neintelegerilor si a deselor scandaluri. Ea anuntase si la postul de politie ca paraseste caminul conjugal si ca va locui in casa parintilor ei, aflata in acelasi sat, Stejaru.

Ieri seara (16 februarie), Gheorghe Zanoaga, sotul ei in varsta de 38 de ani, pe fondul unei crize de gelozie, a intrat in curtea parintilor Gabrielei in jurul orei 20, inarmat cu o pusca ce fusese confectionata artizanal. A mers la unul din geamurile locuintei, a vazut-o pe Gabriela intr-o camera, si-a fixat arma la ochi si a tras. Proiectilul a lovit-o pe sotia lui direct in piept, in zona inimii. Nu a avut de unde sa stie ca moartea o pandea la geam. A cazut ca secerata, murind pe loc.

In urma ei au ramas doi copii. O fata de 11 ani, eleva la scoala din Farcasa si un baiat de 17 ani, elev la Liceul din Borca.

Dupa executia cu sange rece, asasinul a intrat intr-un bar. „S-au auzit țipete pe stradă. Era 8 seara. Au ieșit oamenii la porți crezând că arde casa cuiva sau că se bat niște flăcăi. Dar nu, nu era așa, țipa Zănoagă. Zicea ceva că <<Am împușcat-o, na, am împușcat-o!…>>. Apoi a ajuns la bar. A intrat înăuntru. Cei care erau acolo spună că arăta ca un animal hăituit, cu ochii scoși din orbite. Bâiguia ceva, oamenii nici nu i-au dat atenție, au crezut că e beat. Dar apoi au înțeles, el a spus <<Am împușcat-o! Gata!…>>. Părea că s-a eliberat de o greutate sau că abia atunci realiza ce a făcut…”, povestește o persoană din zonă, relateaza vestea.net

Apoi a fugit. Imediat, s-a dat alarma printre politistii din tot judetul si s-au organizat filtre rutiere. Era oprita fiecare masina la intrarile in orase si verificati toti pasagerii. Gheorghe Zanoaga fugise cu tot cu arma si era considerat deosebit de periculos. Era alerta generala si se zvonea ca ar fi plecat spre judetul Suceava.

La Farcasa au fost trimisi politisti din mai multe comune, dar si mascatii, iar in jurul orei 1:30 din noapte, politistii l-au dibuit pe asasin dupa urmele de pe zapada. Se ascundea intr-un bordei dintr-o fânarie de pe un deal din satul Stejaru. Avea cu el si arma crimei, dar nu a opus rezistenta cand a fost capturat de luptatorii SAS. A fost prezentat procurorului care era deja la fata locului si a primit mandat de retinere sub acuzatia de omor cu premeditare, iar astazi, in mod sigur va primi un mandat de arestare preventiva. Va fi judecat si va primi ani grei de inchisoare. Dupa nesabuinta lui, doi copii vor trebui sa se descurce fara parinti si sa treaca peste imensa durere a pierderii mamei lor.

page

Ionut CORFU

fundal-negru_(1)-min

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.