Un protest al taximetristilor din Piatra Neamt este anuntat pentru vineri la ora 14. Principala lor nemultumire este ca in sedinta de CL din luna februarie nu s-a aprobat majorarea tarifului maximal de la 2,2 lei/km la 3,7 lei/km, in conditiile in care acesta este neschimbat de 15 ani. (Mai multe detalii despre revendicarile taximetristilor, AICI)

Numai ca cineva ar vrea ca protestul sa nu mai aiba loc. Potrivit liderului de sindicat Ioan Lazaroaia, desi a fost depusa toata documentatia pentru a se obtine autorizatia de protest, Comisia de Avizare a refuzat sa elibereze documentul pe motiv ca sindicalistilor le trebuie si un aviz de la politia rutiera, fapt pe care legea nu-l prevede. Chiar si asa, Lazaroaia a facut o informare la rutiera pentru care a primit numar de inregistrare si pe care a depus-o la comisia amintita din care face parte si viceprimarul Luminita Vîrlan, urmand ca aceasta comisie sa delibereze si in maximum 48 de ore sa elibereze autorizatia de protest, sau NU.

Este evident ca cineva vrea sa puna bete in roate acestui protest si in loc sa incerce dezamorsarea conflictului, se trece la escaladarea lui prin aceste tergiversari care nu folosesc nimanui ci mai degraba au rolul de a turna gaz pe foc, starnind si mai rau revolta sindicalistilor. Deci, cu îi este frica de protestul taximetristilor si de ce se refuza o cerere absolut normala de majorare a tarifelor, atat timp cat operatorii din domeniu se bazeaza pe calcule economice atunci cand o fac, tariful actual fiind unul care nu le mai permite sa acopere toate cheltuielile. Sa fie oare vorba despre o razbunare de ordin politic pentru ca in campania electorala de la localele din 2016, majoritatea taximetristilor din Piatra- Neamt l-au sustinut pe candidatul PSD Liviu Harbuz?

Maine la ora 10, la Prefectura Neamt va avea loc o sedinta a Comisiei de Dialog Social din cadrul institutiei, in care vor fi dezbatute revendicarile taximetristilor. Tvmneamt.ro va transmite sedinta in direct pe pagina de facebook a site-ului, tvmneamt.ro

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.