Putini nemteni stiu ca judetul Neamt are nevoie de niste porți. Porti de intrare, care sa informeze turistii unde se afla si sa nu uite pe unde au intrat cand au ajuns pe frumoasele meleaguri. Si cum Consiliul Judetean cunoaste cel mai bine nevoile judetului, a fost imediat identificata si problema portilor. Daca tot sunt drumurile ca vai de ele, turismul e pe respiratie artificiala iar economia abia isi trage sufletul, niste porti la intrarile in judet ar fi fost chiar o necesitate.

Zis si facut, CJ Neamt a organizat un concurs de proiecte intitulat ”Concursul de idei Portile Neamtului”. Ale Neamtului, adica ale judetului, nu ale aluia de la Cotroceni, care chiar ar avea nevoie de o poarta, dar cu un singur sens, de iesire. Portile ar fi trebuit sa fie sub forma unor arcade din lemn, cam in genul celor din Bucovina (foto).

Loading...

Din informatiile publicate pe site-ul CJ, aflam ca proiectele au fost primite la institutie in perioada 9-18 mai 2018. Dar, stupoare. Cu parere de rau, Ionel Arsene prin comunicatorii lui vestiti angajati doar pe baza de competenta in arta piarului pe banii judetului, anunta pe pagina de facebook (in alta parte, unde?) ca e cam nasol. Niciun proiect nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor juriului al carui presedinte a fost chiar el, Ion el Arsene. Si mai rau, desi s-au trimis invitatii la peste 1.000 de arhitecti, in joc au intrat doar 20 de echipe, cu tot atatea proiecte, de unde putem deduce ca nici tamplari nu mai avem in judet. Tot de pe site-ul CJ aflam ca a jurizat si publicul. Nu stim unde si cand, pentru ca nimeni nu a auzit de asa ceva.

Din cele 20 de proiecte, cel mai mare punctaj s-a ridicat la 67,57 puncte din 100 posibile. Prin urmare, s-au acordat 3 mentiuni, dar judetul Neamt a ramas tot fara porti de intrare, pentru ca nu poti sa semnalizezi intrarile in judet chiar cu orice. Nu-i nimic, poate impactul turistic va vreste odata cu Festivalul baloanelor cu aer cald, un alt proiect aflat pe masa presedintelui CJ. Si cine stie, poate pana la urma se fac si niste porti, ca firme de constructii sunt, slava Domnului.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ