In 17 UAT-uri din jdetul Neamt scoala va incepe pe 8 februarie in scenariu galben, iar intr-o comuna, va incepe in scenariu rosu, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa, prefectul George Lazar. Astfel, in comuna Moldoveni, care este in scenariu rosu, vor incepe cursurile cu prezenta fizica in unitatile de invatamant, doar copiii de la grădiniță și cei din învățământul primar, iar restul fac cursuri on-line.

Orasele si comunele unde scoala va incepe in scenariu galben, sunt: Piatra Neamt, Alexandru cel Bun, Podoleni, Bodesti, Girov, Grinties, Bicaz, Targu Neamt, Tamaseni, Stefan cel Mare, Pangarati, Tibucani, Români, Trifesti, Agapia, Bicazul Ardelean si Dobreni. In cele 17 UAT-uri enumerate, vor merge la scoala doar copiii de grădiniță, cei din învățământul primar (clasele I-IV) și clasele a VIII-a și a XII-a.

In restul UAT-urilor din judet, scoala incepe in scenariu verde, adica toti elevii vor merge in scoli.

Pe parcursul semestrului II, în functie de evolutia incidentei de raspandire comunitara din fiecare UAT in parte, pot aparea modificari in ceea ce inseamna prezenta elevilor in scoli. Acestea vor fi analizate in fiecare vineri in sedinte de CJSU Neamt si vor fi aplicate de la inceputul fiecarei saptamani, a mai precizat prefectul Lazar.

Scenariile pentru sistemul de educatie, raman aceleasi ca si pana acum: pana la 1 la mie- scenariu verde, intre 1 si 3 la mie- scenariu galben, peste 3 la mie, scenariu rosu. Masura carantinarii se aplica la incidente de peste 6 la mie. In astfel de cazuri, toate scolile se inchid.

Declaratiile complete ale prefectului, in materialul video de mai jos:

Incidenta raspandiri comunitare in Neamt, pentru fiecare UAT in parte:

INCIDENTA 5 FEB 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.