Dumitru Sebastian Patriche (foto), asasinul directoarei de îngrijiri medicale de la Spitalul Judetean Neamt, a fost arestat preventiv, au decis judecatorii de la Tribunalul Neamt.

Minuta instantei: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului P. D. S cercetat pentru săvârşirea săvârsirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 al. 1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 11.01.2020 şi până la data de 09.02.2020, inclusiv.

Dumitru Patriche si-a ucis sotia vineri, 10 ianuarie in jurul orei 15:30, in biroul acesteia de la Spitalul Judetean Neamt, dupa ce s-a inchis cu ea in incapere. Anca Patriche intentase proces de divort dupa ce barbatul devenise violent pe fondul consumului de alcool, si se separase de acesta, mutandu-se cu chirie.

Potrivit unor ultime date din ancheta, Anca Patriche a fost injunghiata de cel putin 10 ori, una dintre lovituri sectionandu-i artera carotida. Barbatul a mai ramas un timp in biroul in care si-a atacat sotia, pentru a se asigura ca si-a dus planul pana la capat, apoi a iesit pasiv din incapere si s-a oprit pe un hol unde a asteptat sa fie ridicat de politisti.

In urma necropsiei s-a stabilit ca femeia avea mai multe lovituri de cutit și pe spate, iar cauza mortii a fost pierderea masiva de sange.

In urma vizionarii inaginilor de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au stabilit ca agresorul a ajuns la spital cu un microbuz de transport in comun din care a coborat in statia de pe Bulevardul Traian, apoi a urcat in curtea spitalului, a intrat in cladire pe intrarea principala si s-a indreptat direct catre biroul sotiei sale de la etajul doi al unitatii medicale, unde s-a consumat agresiunea sfarsita tragic.

Video: Imagini de la locul crimei, declaratii procuror, imagini cu agresorul

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.