Cei trei barbati care jefuiau batrani dupa ce intrau noaptea peste ei in casa cu fețele acoperite, raman dupa gratii. Judecatorii au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii a cinci infracţiuni de tâlhărie. Aceştia au fost încarceraţi în arestul I.P.J. Neamţ, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

Reamintim ca la data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 81 de ani, din Girov, despre faptul că trei persoane necunoscute, cu feţele acoperite, ar fi pătruns în locuinţa sa, unde prin acte de violenţă fizică şi ameninţări ar fi determinat-o să le remită 2800 de lei.

Imediat, în urma sesizării, s-a constituit un dispozitiv alcătuit din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ şi ai Secţilor de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare şi Gârcina, însoţiţi de jandarmi, care au instituit filtre pe toate drumurile de la locul comiterii faptei către localităţile limitrofe. Astfel, după aproximativ 30 de minute de la sesizare, respective în jurul orei 01:00, un echipaj de poliţie a oprit pe DN 15C, un autoturism care se deplasa din direcţia Piatra Neamţ – Roman, în care erau trei bărbaţi. Cei trei au încercat să se sustragă, însă datorită vigilenţei poliţiştilor au fost încătuşaţi, iar ulterior conduşi la sediul poliţiei municipiului Piatra Neamţ. Aceştia au fost identificaţi de poliţişti ca fiind un tânăr de 22 de ani, din Săvineşti-Neamţ şi alţi doi de 24, respectiv de 36 de ani, ambii din Bacău. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au descoperit asupra celui de 22 de ani suma de 2800 lei, iar după controlul efectuat asupra autoturismului cu care s-au deplasat cei trei, în torpedou au găsit bijuteriile din aur, iar sub podul pedalier suma de 5000 lei, ce ar fi provenite din comiterea unei alte tâlhării comisă în seara de 27 ianuarie a.c. de la o femeie de 77 de ani, din Dulceşti.

Cercetările au fost extinse de către poliţişti, care au stabilit faptul că aceşti ar mai fi comis alte trei infracţiuni de tâlhărie calificată, respective la data de 24.01.2019 asupra unei femei de 87 ani din Bârgaoani, la data de 25.01.2019 asupra unei femei de 79 de ani, din Pângăraţi şi la data de 25.01.2019 asupra unui bărbat de 87 de ani, din Poiana Teiului.

În urma audierilor, cei trei au recunoscut faptele comise, fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi introduşi în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.