Descindere in forta a politistilor astazi (11 mai), pe o platforma industriala din Roman. 60 de hoti de fier vechi au fost prinsi in timp ce distrugeau tot ce le cadea in mana in cautarea metalelor, de la cladiri la utilaje apartinand unor societati comerciale. Dintre cei 60, cei mai multi sunt minori, 25 dintre acestia avand varste sub 14 ani.

Comunicat de presa IPJ Neamt:

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului Acţiuni Speciale – I.P.J. Neamț au organizat o razie pe o platformă industrială de pe raza municipiului Roman, în cadrul căreia s-a urmărit prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

Poliţiştii au depistat 60 de persoane din care 35 cu vârsta cuprinsă între 14 și 54 de ani, iar restul sub 14 ani.

Aceste persoane sunt bănuite de distrugerea unor clădiri și utilaje, aflate în patrimoniul mai multor societăți comerciale, din care ar fi sustras materiale feroase și neferoase, cu scopul de a le comercializa în diferite centre de profil, de pe raza municipiului Roman.

Au fost ridicate în vederea confiscării 7 atelaje hipo și o autoutilitară, despre care există indicii că ar fi fost folosite folosite la comiterea de infracțiuni, respectiv la transportul materialelor sustrase.

De asemenea, au fost verificate trei societăți comerciale cu obiect de activitate colectarea materialelor feroase și neferoase de pe raza municipiului, urmând ca în perioada următoare să se stabilească măsurile sancționatorii pentru cele la care au fost constatate abateri.

La activitate au participat şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Ionut CORFU (sursa foto: IPJ Neamt)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.