DGASPC Neamț caută persoane dornice să devină asistenți maternali, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt: Nemțenii care iubesc copiii, care doresc să se ocupe de creșterea și îngrijirea micuților aflați în dificultate și cărora le-ar plăcea să aibă un serviciu la domiciliu pot depune cereri în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist. DGASPC Neamț dă startul unei noi sesiuni de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată în condiţiile legii care asigură la domiciliul său creşterea și îngrijirea copiilor pe care îi primeşte în plasament.

Salariul unui asistent maternal este cuprins între 3.200 și 5.000 de lei brut în funcție de numărul de copii pe care îi are în plasament dar și de alte condiții legale (vârstă, vechime în muncă, etc), la care se adaugă voucherele de vacanță.

Persoanele care doresc să devină ”părinți de profesie” trebuie să fi absolvit minimum 10 clase și o școală profesională, să dețină o locuință decentă pentru nevoile unui copil, să nu aibă cazier judiciar, să nu fie decăzute din drepturile părinteşti și să nu aibă boli cronice transmisibile.Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, solicitantul și membrii familiei care locuiesc în casa unde va ajunge în plasament copilul vor fi evaluați  psihologic de către specialiştii DGASPC, după care asistenţii maternali şi familiile lor urmează cursuri gratuite de perfecţionare şi instruire.

Noua sesiune de recrutare este parte a proiectului cu finanțare europeană ”TEAM-UP” inițiat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții derulat la nivel național în parteneriat cu toate direcțiile pentru protecția copilului cu scopul creșterii calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității.

La data de 31 decembrie 2019 în evidențele DGASPC Neamț erau 405 asistenți maternali profesioniști care aveau în grijă 534 de copii cu măsură de protecție plasament la asistent maternal profesionist, se precizeaza in comunicatul DGASPC Neamt.

Persoanele interesate să devină asistenți maternali pot solicita informații suplimentare la sediul DGASPC Neamț, din Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun, nr. 11 (lângă Colegiul Calistrat Hogaș) sau la telefon: 0727227196.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.