De cand primar la Poiana Teiului, jud. Neamt este Ana Ancuta (PSD), comuna pare sa aiba parte doar de scandaluri si nu de administratie asa cum este normal, totul pe baza unor ambitii si razbunari ale edilului. Incepand de anul trecut, noi am scris poate zec articole despre gavele ilegalitati care se petrec la varful primariei (falsificari de documente ,calcare in picioare a legii administratiei publice, etc.) insa primarita pare ca nu se teme de nimic si continua seria nazbatiilor, culmea pe bani publici, ca si cum ar trai intr-un univers paralel propriu unde se ghideaza dupa reguli si legi personale.

De exemplu, la aceasta ora, ea plateste ilegal din banii contribuabililor pe consilierul sau personal Mitocariu Iulian. Pe 29 septembrie 2017, la initiativa viceprimarului Paul Enache, Consiliul Local al comunei a hotarat sa modifice organigrama eliminand patru posturi pentru a se face economie la buget, inclusiv pe cel de consilier personal al primarului (Vezi AICI- PRIMĂRIȚA DE LA POIANA TEIULUI, ”EXECUTATĂ” ÎN CL- A RĂMAS FĂRĂ CONSILIER PERSONAL). Cum consiliul local este legiuitorul comunei iar primarul este cel care executa, consilierul personal ar fi trebuit pus imediat pe liber. Nici vorba de asa ceva. Primarita Ana Ancuta il tine continuare pe functie, evident, cat se poate de ilegal, de aproape 5 luni. Deci pana acum, Mitocariu a incasat bani ilegal pentru o functie care nu exista si aici putem vorbi de infractiunea de abuz in serviciu comisa de primarita dar si de un prejudiciu clar adus bugetului primariei Poiana Teiului, fapte care sunt de competenta DNA.

Loading...

In aceste zile insa, lucrurile au ajuns la un alt nivel, ceva mai inalt, adica pana la Domnul, de fapt pana la slujitorii lui. In scena a intrat si preotul Mitocariu Ciprian (nu este doar o coincidenta de nume cu consilierul personal al primaritei) de la parohia Poiana Largului, comuna Poiana Teiului.

Aici insa trebuie trebuie sa fcem o mica paranteza si sa amintim ca din luna august 2017 este un razboi continuu al primaritei cu consilierii locali care nu vor sa mareasca salariile (al ei si ale angajatilor primariei), acestia considerand ca cele existente sunt destul de bune si pot fi suportate de bugetul comunei. (Vezi AICI- SCANDAL MONSTRU LA PRIMĂRIE, PENTRU SALARII MĂRITE (VIDEO). PRIMARUL, SECRETARUL ȘI ANGAJAȚII SAR LA GÂTUL CONSILIERILOR LOCALI). Dupa ce consilierii au respins marirea de salarii anul trecut, angajatii primariei au fost tinuti doua luni fara lefuri din razbunare, primarita refuzand sa semneze ordinele de plata in trezorerie, invocand motivul absolut ireal ca salariile nu pot fi platite decat marite, totul pentru a-i face pe oameni sa creada ca vinovati sunt consilierii locali si pentru a crea o stare de revolta impotriva lor. Exact la fel procedeaza si acum, primarita refuzand la semneze pentru salariile angajatilor care nu si-au primit lefurile de peste o luna de zile. Tertipul este folosit tot pentru a pune presiune pe consilieri, crezand ca acestia vor accepta marirea de salarii, de aceea, pentru ieri (14 februarie 2018) a fost convocata o sedinta extraordinara de CL, singurul punct de pe ordinea de zi fiind marirea de salarii.

Si revenim la slujitorul Domnului, preotul Mitocariu. Banuind ca o parte dintre consilieri tot nu vor fi de acord cu marirea salariilor, primarita a apelat la acesta sa puna presiune pe cine poate. Asa ca omul si-a luat harul in dinti si s-a prezentat la un consilier local PNL pe care l-a amenintat ca-i va face niste slujbe cu dedicatie (fara numar) si ca va lansa catre imparatia Domnului din ceruri niste mesaje codificate cu blesteme pentru el si pentru toata familia lui daca nu va vota marirea de salarii. Dar de ce este preotul asa de inversunat, va veti intreba. Nu din milostenie pentru semenii sai cu salariile nemarite, ci pentru ca fratele lui este chiar consilierul personal al primaritei (cel platit ilegal) Mitocariu Iulian si pentru ca sotia lui (coana preoteasa), Mitocariu Marina lucreaza unde altundeva, decat la Primaria Poiana Teiului, la Asistenta Sociala.

Bine-nteles ca respectivul consilier local nu a fost deloc impresionat de preotul Mitocariu, asa ca la sedinta de ieri nici macar nu s-a prezentat. Nici el, nici alti 4 consilieri locali, sedinta nu s-a mai putut tine si uite asa a ramas coana preoteasa cu leafa nemarita.

Obiceiul primaritei de a pune presiuni pe consilierii locali prin intermediari sus-pusi nu este deloc o noutate. Vezi- POIANA TEIULUI DEVINE REPUBLICA ANA ANCUȚA- INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL, PRESIUNI LA ADRESA UNUI CONSILIER LOCAL. ”INTERESE OBSCURE”, SPUNE ACESTA

Asa cum spuneam si in articolul mentionat mai sus, primarita Ana Ancuta ar vrea sa transforme comuna intr-o republica proprie unde legile sunt facute de ea, ca si cum ar administra propria ei curte cu bani din propriul sau buzunar, nu o comuna cu cateva mii de suflete care platesc taxe si impozite.

Episodul cu consilierul personal platit ilegal pare ca va fi un al subiect pentru niste anchetatori care intelegem ca deja investigheaza peste 5 posibile alte fapte penale petrecute in institutia pe care Ana Ancuta ar trebui sa o administreze in interesul cetatenilor si nu in interes personal. Si totusi poate ca nu ar fi deloc rau, ca macar acum in al 11-lea ceas sa miste un pic lucrurile si prefectul judetului, pentru ca abuzurile primaritei de la Poiana Teiului au depasit de mult niste limite.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.