Sintagma din titlu, ”comuna Piatra- Neamt” este doar o comparatie, insa diferentele intre aspectul de la Taxe si Impozite Piatra- Neamt si aspectul din cea mai slab finantata comuna din Romania, nu sunt deloc mari. Daca nu ar fi asflat si geamuri de sticla, poti sa juri ca ai ajuns intr-un sat uitat de lume.

Imaginile au fost suprinse astazi, 19 februarie, la Durectia de Taxe si Impozite a muncipiului Piatra- Neamt, oras cu pretentii de statiune turistica si cu ”normalitate in administratie”, asa cum ii place primarului Chitic sa spuna.

Lipsesc doar boschetarii si cersetorii care-si fac veacul in zona, la ora la care noi am facut pozele, fiind probabil plecati sa ia pauza de pranz.

Chiar de la intrare se pot gasi pubele descoperite doldora de gunoi, un avizier ruginit cu toate geamurile sparte si cu obiecte de vesela uitate in interior probabil de boschetari, un cos de gunoi rupt in doua bucati (capacul ramas pe un par infipt in pamant si cealalta jumatate sprijinita de o teava de gaz metan), masa unui vanzator ambulant parcata regulamentar langa un gard si legata cu lant, scanduri abandonate sub panoul ruginit, un indicator improvizat pe o bucata de plastic rupta si aceea, etc. Cam acesta este tabloul vazut de pietrenii care merg sa-si plateasca taxele si impozitele marite oficial cu 10% dar neoficial cu peste 25%.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.