”Viata omului este mai importanta. Desigur, si cainii sunt importanti, toate animalele sunt importante, dar viata omului este cea mai importanta”, a declarat astazi intr-o conferinta de presa, Cristian Sauciuc, directorul Salubritas, societate aflata in subordinea CL Piatra-Neamt, care are in componenta si Serviciu de Ecarisaj si detine si  adapostul pentru caini fara stapan.

Conferinta de presa a avut ca subiect principal cainii fara stapan din Piatra-Neamt si a fost organizata dupa ce duminica o femeie a fost atacata de caini intr-un cimitir. Aceasta a fost ranita si potrivit propriilor declaratii a trecut prin momente de groaza, reusind cu greu sa scape dintre fiarele dezlantuite. Tot ea a spus ca a avut noroc pentru ca o inspiratie de moment a facut-o sa-si lase fetita de cativa anisori in masina, altfel, s-ar fi putut intampla o tragedie.

Loading...

Impartasim si noi opinia directorului Salubritas si consideram ca trebuie sa inceteze o data circul cu ONG-urile si asociatiile de tot felul care in numele unei false iubiri de animale devoreaza fonduri enorme din bani publici si din donatii private, capturand caini si eliberandu-i apoi din nou, pentru a-i captura iar si iar la nesfarsit, incasand sume enorme. De exemplu, in tari cum sunt SUA, cainii vagabonzi sunt capturati de serviciile publice, iar daca in maximum 5 zile nu sunt revendicati sau adoptati, sunt eutanasiati pur si simplu, indiferent daca sunt bolnavi sau nu, agresivi sau blanzi. Dar noi trebuie sa fim mai catolici decat Papa si sa toleram pofta de bani a unor impostori care se dau mari iubitori de animale, cand in realitate fac mai mult rau si oamenilor si animalelor. Nu se poate sa ne tot lamentam de drepturile animalelor si in acelasi timp sa asistam la scene de groaza, cu oameni devorati de patrupede. Pe aceeasi logica ar trebui sa nu mai omoram nici sobolanii si poate nici tantarii. Cine iubeste cainii asa de mult sa si-i ia acasa, nu sa-i creasca pe strazi doar pentru a-si umple unii conturile, profitand de naivitatea unor bunicute ajunse la varsta la care din lipsa de preocupare sau discernamant cred ca-i bine sa aiba haite de caini salbatici pe langa blocuri sau case.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu, prezent si el la aceeasi conferinta de presa a facut un apel la populatie si a cerut ca animalele fara stapan sa nu mai hranite pentru ca astfel se intretine acest fenomen. Gavrilescu a declarat ca aceasta problema este deocamdata sub control.

Declaratiile complete, in materialul video de mai jos, dupa primul minut (sura- TurnTV):

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Tare bine mai zice articolul!!!In sfârșit adevarul gol golut despre iubitorii de javre, nu animale, ca sigur sunt carnivori si le place carnea, dar asta nu se pune.De ce nu interesează pe nimeni condițiile in care cresc puii din ferme, porcii etc. Nu sunt tot animale?

LĂSAȚI UN MESAJ