Directorul Salubritas a apelat la o metoda mai putin conventionala pentru a reusi sa achizitioneze vaccinuri polivalente cu care sa fie imunizati cainii fara stapan din adapostul pe care societatea aflata in subordinea CL Piatra Neamt, il detine. Cristian Sauciuc (PMP) merge pe metoda provocarii pe facebook, si la 24 de ore de la lansarea ei, rezultatele au inceput sa apara. ”Dacă tot se poartă provocările în mediul online, lansez și eu o provocare personală. Haideți să contribuim fiecare pentru a putea achiziționa dozele de vaccin polivalent pentru adăpostul de câini din Piatra-Neamț”, spune directorul Sauciuc.

Tot el a explicat si motivele pentru care este nevoit sa apeleze la mila publica: ”Legea nu permite nici Salubritas nici Primariei sa cumpere astfel de vaccinuri. Este evident o aberatie sa am in administrare un adapost pentru caini fara stapan, dar sa nu-i pot proteja vaccinandu-i impotriva bolilor. Zilnic ajung caini in adapost si daca nu-i vaccinez, se imbolnavesc cei care sunt deja acolo. Doar cei de la DSV pot sa cumpere vaccinuri polivalente pe care apoi ni le pot dona, insa de cateva luni de zile primim doar promisiuni. Cred ca nu vor’‘, spune Cristian Sauciuc.

Asistam asadar la un paradox din punct de vedere legal. O societate care trebuie sa adune cainii de pe strazi, nu poate cumpara vaccinuri. Gurile rele spun ca legea este conceputa prost nu intamplator, ci este facuta cu dedicatie ca sa protejeze avantajele financiare ale ONG-urilor care nu mai pot de grija cainilor fara stapan.

DSV Neamt (Directia Sanitar Veterinara), desi are la indemana toate parghiile necesare sa impiedice raspandirea bolilor la animalele fara stapan si ulterior la oameni, prefera sa vada cum directorul Salubritas lanseaza provocari pe facebook pentru a face rost de vaccinuri.

Directorul DSV Neamt, Sorin Ulea (foto) a promis anul trecut ca va rezolva problema vaccinurilor. A declarat asta intr-o conferinta de presa, martori fiind mai multi jurnalisti. In urma cu cateva zile, tot intr-o conferinta de presa, a spus ca el niciodata nu a afirmat asa ceva. Probabil ca nu la fel stau lucrurile si cu salariul, directorul Ulea amintindu-si de fiecare data ziua in care trebuie sa incaseze leafa enorma de director de deconcentrata, chiar daca cu niste amarate de vaccinuri e prea complicat sa rezolve. Asa ca ar trebui lansata o provocare prin care sa se achizitioneze vaccinuri antiLENE pentru directorul Ulea.

Sorin Ulea- director DSV Neamt
Sorin Ulea- director DSV Neamt

La Salubritas este nevoie de 800 de vaccinuri in valoare totala de 8.000 de lei. Au raspuns deja provocarii mai multi dintre cei mentionati de directorul Salubritas, unul dintre ei fiind Liviu Harbuz care a donat deja 50 de doze de vaccinuri.

Asa cum a promis, directorul Sauciuc a fost primul care a contribuit, donand 100 de lei: ”Încep eu : am donat astăzi …. 100 de lei Asociației Prieten Credincios pentru achiziția dozelor de vaccin polivalent. Îi provoc la rândul pe pe domnul subprefect Doru Ungureanu, pe domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu Bogdan, pe domnii consilieri locali Victor Marghidan și Constantin Teodorescu, pe domnul Liviu Harbuz un cunoscut iubitor de animale și implicat în astfel de acțiuni și pe Monica Ghinet.
Bineînțeles, fiecare trebuie să-și provoace la rândul său prietenii.
Donațiile se pot face la sediul Asociației Prieten Credincios din Piatra-Neamț. doctor Andrei Tudor sau în contul RO 79 BRDE 280 SV 32637192800”, se arata in continuarea provocarii directorului Sauciuc.

Asadar, toti cei care au posibilitatea, pot dona bani sau vaccinuri.

Pana la ora redactarii nu am reusit sa-l contactam pe directorul Sorin Ulea, insa daca doreste sa aiba un punct de vedere, o poate face la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cristi provoaca i pe toti consilierii locali si pe toti ametitii din consiliile de administratie care incaseaza bani sforaind(nu chiar toti), directorii societatilor subordonate cl ului ca inhaleaza cate 7000 de lei in mana lunar si sunt tot din coalitia voastra PNL-PMP, pe sefii de servicii din cadrul primariei care incaseaza net 6000 de lei lunar si uite asa ar fi bani!! Tu provoci ce persoane vrei? Da cu parul in putori ca nu au inima in ei1 Felicitari dr Liviu Harbuz pt donatie, in rest ZERO BARAT!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.