In plin scandal cu DNA in care sunt implicate persoane importante din judetul Neamt, la Apaserv se organizeaza un concurs cu dedicatie ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Este vorba despre un concurs pentru ocuparea functiei de director tehnic. Conditiile de participare miros de la o posta a facatura si e clar ca lumina zilei ca sunt incropite special pentru cineva, vom vedea mai jos pentru cine.

Loading...

Anuntul cu organizarea concursului a fost publicat pe site-ul Apaserv pe data de 22 ianuarie 2018.

Anuntul nu a fost mediatizat in presa, semn ca nu trebuie sa afle prea multa lume si poate ca daca n-ar fi fost obligatoriu sa fie publicat pe site-ul companiei n-ar fi stiut nimeni de el si atunci mânăria ar fi mers ca unsa.

Dovada incontestabila ca acest concurs este special pregatit pentru cineva, sta in doua dintre conditiile de participare. La ”conditii specifice” gasim doua puncte care elimina din start sansele a 99,99% dintre eventualii doritori de se califica pentru obtinerea postului:

1. Vechime in activitate de minimum 10 ani în domeniul tehnic

2. Experienţă în funcţii de conducere minimum 10 ani

Evident ca in judetul Neamt si in tara sunt oameni extrem de competenti in acest domeniu, insa foarte putini sunt cei care ar putea indeplini cele doua conditii. Sa ceri 10 de ani de experienta in domeniul tehnic si 10 de ani de experienta in functii de conducere este cel putin aberant, daca nu chiar un gest de nesimtire si de sfidare la adresa celor care ar vrea sa participe la concurs, dar si la adresa contribuabililor din judetul Neamt. Noi am verificat pe site-urile altor companii de profil din tara si la niciuna nu au fost asemenea conditii de participare la concursuri si nici macar directorii in functie nu indeplinesc asemenea conditii. Nici directorul Apaserv, Vlad Angheluta nu s-ar califica nici macar sa participe la concursul organizat de compania pe care o conduce din pozitia de director general.

Dar este totusi cineva care corespunde acestor doua conditii eliminatorii, ca doar concursul nu a fost facut sa NU se ocupe postul, ci sa-l ocupe cine trebuie. Norocosul personaj este Ioan Pacala.Conform CV-ului sau (Vezi AICI), el are peste 10 ani petrecuti in functii de conducere (la Apaserv, normal) si peste 10 ani de experienta in domeniul tehnic (tot la Apaserv) inca din anii 90.

In varsta de 64 de ani, Pacala este un fel de Hopa Mitica in aceasta companie. Orice s-ar intampla, el ocupa doar posturi de decizie la Apaserv. Azi e membru CA, maine director general, apoi director tehnic, iar director general si iar director tehnic pana inainte de a se organiza acest concurs si tot asa indiferent de cat de mult si-ar dori cineva sa-l mai trimita si la odihna, pentru ca trebuie spus ca el e si pensionar. Are o pensie de 8.800 de lei pe an, este consilier local la Dumbrava Rosie si ca director tehnic ar incasa alti 8.000 de lei (brut) plus sofer, masina, si sporuri de aproximativ 7.000 de lei, deci in total cam 15.000 de lei (brut) pe luna la care se adauga pensia si indemnizatia de consilier local.

Ne intrebam ce au in cap conducerea Apaserv si responsabilii din CJ incat tot trebuie sa pastreze pe functii dinozauri de teapa lui Pacala prin astfel de artificii, cand sunt oameni tineri, de zeci de ori mai competenti cu facultati terminate la zi si care ar aduce cu adevarat plusvaloare companiei. Sa mai amintim ca actualul director comercial Victor Petcu Movila este la baza profesor de sport?

Daca maine un sef de promotie de generatie mai recenta de la o facultate cu profil hidrotehnic ar vrea sa ocupe postul de director tehnic la Apaserv, in mod sigur nu poate pentru ca iti ia o viata sa ajungi sa indeplinesti macar una dintre cele doua conditii. In schimb, Pacala poate. Doar Pacala.

Anuntul poate fi vazut integral AICI

P.S. Potrivit unor surse din interiorul companiei, conditiile pentru concurs au fost stabilite chiar de Ioan Pacala. Nu este primul concurs cu dedicatie si sursele noastre spun ca nu ar fi pentru prima data cand candidatului preferat i se da ”sarcina” sa stabileasca singur conditiile de participare.

Drept dovada in acest sens, sta sectiunea ”criterii de selectie”. Aici una dintre conditii care pare a fi de umplutura este ca persoana care candideaza sa aiba ”Realizări pe plan social şi personal”. Daca realizarile pe plan social ar putea fi cumva contabilizate, ce se poate intelege prin realizari pe plan personal. Adica ce trebuie sa aiba candidatul? Masina scumpa, 10 copii, casa cu trei etaje, livada de pomi, lant de aur, nevasta fotomodel, iaht, avion personal, sau ce altceva? Si cum face dovada ca le are? Vine cu toate la interviu sau se duce directorul Vlad Angheluta cu o comisie in teren, sa verifice ce si cum? La Pacala este usor de verificat si chiar are realizari pe plan personal daca ne uitam pe declaratia sa de avere care poate fi vazuta AICI

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Se pare ca actualul director a plecat din functia de administrator al cj-ului tot pentru ca promitea niste concursuri aranjate, printre altele. Vorbeste lumea.

  2. Partea trista e ca la aceasta companie nu mai exista nici un specialist. Exista doar specimene.Toti specilalistii au fost alungati rand pe rand de politicienii care si-au plasat pe functii de conducere clientii.

LĂSAȚI UN MESAJ