Doi copii cu varste de aproximativ 12 ani si-au terminat astazi (31 mai) programul de joaca, de mana cu pompierii.

Cei doi s-au urcat pe o scara pe o cladire mai inalta, apoi de pe aceasta au coborat pe o alta cladire lipita de prima, o fosta centrala dezafectata. Cand au vrut sa ajunga inapoi pe cladirea pe care urcasera initial, au constatat ca diferenta de nivel intre cele doua constructii este prea mare si nu mai pot urca, dar nu mai pot nici sa coboare de pe centrala. Unul dintre ei avea un telefon la el si in jurul orei 19, aproape plangand, a sunat la 112.

Un echipaj de pompieri de la Roman a ajuns imediat la fata locului si i-a coborat pe cei doi in siguranta. Ca o coincidenta destul de ironica, pe un zid de pe centrala, era scris cu spray cu vopsea, ”Iarta-ma!”

Maine insa,cei doi copii vor avea ocazia sa se joace de-adevaratelea cu pompierii, pentru ca este Ziua Copilului si ISU Neamt a anuntat  “Ziua Porţilor Deschise”, la sediile subunităţilor de pompieri din județ.

Comunicat de presa, ISU Neamt:

  Un călduros “LA MULŢI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemțeni!

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului și Zilei Internaționale a Tineretului, în data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamț va organiza pentru toţi copiii, “Ziua Porţilor Deschise”, la sediile subunităţilor de pompieri din județ.

Copii vor fi angrenaţi de către pompierii militari într-o serie de activităţi plăcute şi interactive, menite a-i învăţa să-şi protejeze viaţa şi sănătatea, şi vor asista la prezentarea tehnicii de intervenție.

De asemenea, copiii vor avea posibilitatea de a deveni pentru câteva momente mici pompieri, prin utilizarea echipamentelor specifice salvatorilor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.