Dragos Chitic a avut prima reactie la stirea tvmneamt.ro (Vezi- Chitic si Fecic audiati la DNA Bacau) si recunoaste ca procurorii DNA i-au adus la cunostinta ca este suspect in dosarul privind finantarea clubului de fotbal Ceahlaul.

Majoritatea celor care vor fi chemați la audieri au, surprinzător pentru mine, calitatea de suspect. Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație…”, spune primarul Chitic intr-o postare pe contul sau de facebook, facuta aproape de miezul noptii trecute (12 ianuarie).

Loading...

Desi spune ca nu se simte cu musca pe caciula, reactia lui vine dupa aproape 48 de ore de la vizita la DNA si dupa 30 de ore de la publicarea stirii de tvmneamt.ro. De altfel, surse din primarie spun ca ieri dimineata a fost tam-tam in institutie si se cauta ”vinovatul” care a dat informatia catre noi. Daca Dragos Chitic sustine ca dosarul este doar asa, de amorul artei, de ce nu a avut o reactie oficiala (comunicat de presa), de ce reactia nu a venit imediat dupa aparitia stirii si de ce a vrut sa tina informatia la secret, ba mai mult, aproape toata presa locala a tacut si tace chitic pe subiectul chemarii primarului la DNA. Cu toate acestea, Dragos Chitic isi incepe postarea cu ”am demonstrat transparență in activitatea mea și v-am obișnuit să vă comunic orice subiect pe care il apreciez de interes pentru comunitatea noastra”.

Noi credem cu tarie in prezumtia de nevinovatie, dar desi incearca sa pastreze un ton cat mai calm si vrea sa dea senzatia de detasare fata de subiect, reprosurile la adresa procurorilor tradeaza ingrijorarea lui Chitic. El sustine ca ”…prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine…” si ”Eu mai cred într-o Românie normală!”. Adica acum, cand primarul este anchetat, Romania e anormala si procurorii NU sunt impartiali si corecti? Romania era normala doar la inceputul anului 2017 cand primarul striga pe strazi in fruntea manifestantilor ”DNA sa vina sa va ia!”, ”Ciuma rosie” si ”Penalii”?

Iata mai jos reactia lui Dragos Chitic:

De când am preluat conducerea Primăriei Piatra Neamț am demonstrat transparență in activitatea mea și v-am obișnuit să vă comunic orice subiect pe care il apreciez de interes pentru comunitatea noastră. De aceea, consider ca trebuie să știți, că DNA Bacău continua cercetarea inceputa de mai mulți ani referitoare la unele aspecte din trecutul primăriei, dintr-o perioadă în care instituția era condusă de o altă persoană. De-a lungul anilor s-au solicitat de la primărie diverse documente, iar în anul 2014, procurorii DNA au descins la clubul Ceahlaul, intr-o perioada in care eu nu mai eram intr-o functie executiva . Aspectele cercetate de DNA Bacau au fost consemnate in trecut si in rapoartele Curtii de Conturi in urma controalelor pe care le-a efectuat la Primaria Piatra Neamt si care sunt publice, unele dintre ele fiind intens mediatizate si de o parte a presei locale. Acum, DNA Bacău a decis să extindă cercetările pentru anumite elemente privitoare la finanțarea Clubului de Fotbal Ceahlăul Piatra Neamt. Conform procedurii persoanele care pot aduce lămuriri privind activitatea derulată în acea perioada vor fi invitate, sa o facă.
În acest context, deși eram printre puținii primari de localități importante din țară care nu trecuseră pe la DNA, iată că am fost și eu invitat, deși consider ca nu am nicio legătură cu această cauză. Mi s-a adus la cunostință faptul că se fac cercetari privind unele aspecte din activitatea de atunci a primariei. Majoritatea celor care vor fi chemați la audieri au, surprinzător pentru mine, calitatea de suspect. Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație, mai ales atunci când esti construit să fii corect și să respecți legea. Încălcarea legii este străină de mine, fără nicio legatura cu modul meu de a trăi și de a lucra. Dar, sunt convins, voi trece și peste această încercare, cu capul sus. Adevărul este doar unul singur și sunt sigur că așa va rezulta și în urma cercetărilor, mai ales că mi-am declarat întreaga disponibilitate. Eu mai cred într-o Românie normală !

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. chiticule:costum vatuit de pufoaica,izmene groase,camasa de corp flanelata,sosete de lana,sosoni,caciula cu urechi sovietica,flanea cu guler pe gat si neaparat vaselina(valvolina) ca-i……….. friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig in celula !
    Lasa vrajeala,patetismul si miorlaiala,normal ca-i „dosar politic”(ca la HOTUL BATRAN) !

LĂSAȚI UN MESAJ