Drumul județean spre satul Negritești din comuna Podoleni, jud. Neamț, este blocat de peste 48 de ore. Un mesaj disperat din Negritești, prin care se cere ajutor, a ajuns în această dimineață la redacția TvmNeamt: „Buna dimineata! Prin intermediul dumneavoastra rog Consiliu Județean Neamț sa desfunde satul Negritesti, com.Podoleni, jud.Neamt, blocat de mai bine de 48 ore, pe 4 kilometri unde zăpada măsoară si 3 metri.”

Cum la CJ Neamț nu mai există comunicare cu cetățenii de peste jumătate de an, am contactat pe primarul comunei Podoleni. Cristian Croitoru a declarat că ieri (11 ianuarie) a transmis de mai multe ori către CJ Neamț că drumul aflat in administrarea instituției este blocat de nămeți, însă a primit doar promisiuni. A sunat și la 112, însă lucrurile au rămas la fel. Chiar dacă drumul nu este în administrarea primăriei, primarul a spus că ar interveni cu utilaje de la primărie, însă sunt locuri în care zăpada are peste 3 metri și ar fi imposibil sa facă față fără un utilaj special.

De la ISU Neamț ni s-a confirmat că s-a primit ieri un apel la 112 care anunța că  satul Negritești este izolat, iar sesizarea a fost transmisă către DRUPO, firma CJ Neamț care se ocupă cu orice, mai puțin cu deszapezirea. Tot de la ISU ni s-a spus în această dimineață, dupa ce am intrat noi pe fir, ca ieri, dupa ce a fost trimisă sesizarea la DRUPO, in zona a fost trimis un utilaj. Dacă o mai fi ajuns sau nu, nu se stie, cert este că in această dimineață, situația era neschimbată la Negritești.

În timpul redactării acestui articol, ISU Neamț a transmis că in jurul orei 10, DRUPO a trimis un utilaj pe drumul județean spre Negritești, unde cel puțin 300 de persoane sunt izolate.

Reamintim că în timp ce mai multe drumuri județene sunt sub zăpezi, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene este în vacanță în Insulele Maldive până la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit unor surse din anturajul său, pe drumul de intoarcere spre casă, el are programată o escală și în Dubai.

20190112_101952-1024x526 20190112_101938-1024x610 20190112_101924-1024x601

Ionuț CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Bandiți ăștia din consiliul județean mănâncă bani de pomană, nu fac nimic putorile ordinare deși au salarii uriașe în comparație cu omul de rand; trebuie scoși cu lopata la muncă să își justfice lefurile dacă nu valea…, sânt destui oameni pregătiți care nu au unde muncii. .., mai steie și fără salariu să vadă cum trăiesc mulți in România.

  2. In aceasta dimineata, m-am găsit ” orele 7″ , PECO SAVINESTI, cu primarul comunei POdoleni, era foarte bine in ceea ce priveste circulația în comu a!!! .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.