Primarul Dragos Chitic a spus in conferinta de presa de astazi de la sediul PNL, ca problema drumului de la iesirea din Piatra- Neamt spre Bicaz, din zona Ursuleti, nu mai suporta amanare, de aceea, impreuna cu grupul de consilieri locali PNL a pregătit o solicitare către Guvernul României pentru a interveni de urgență pe acest tronson de drum.

Se pare ca este nevoie de o Hotarare de Guvern prin care sa se reglementeze cine administreaza drumul, respectiv, acesta sa fie trecut in administrarea Ministerului Transporturilor, apoi sa fie reparat de CNADNR:

”În întâlnirile periodice ale organizaţiei PNL Piatra Neamţ discutăm inclusiv probleme administrative. Una dintre problemele ridicate de către cetățeni pentru care am şi realizat un demers este starea precară în care se află DN 15.  Vorbim despre tronsonul de drum de la intrarea în Piatra Neamţ dinspre Bicaz, zona, ”Ursuleţi” pentru care Guvernul României întârzie să intervină în rezolvarea problemei entităţii care administrează drumul, iar pietrenii cât şi cei care se deplasează spre Piatra Neamț pe acel sector de drum circulă în condiţii dificile existând chiar risc de accidente rutiere.

Am pregătit o solicitarea către Guvernului României semnată de consilierii PNL Piatra Neamţ pentru e rezolva în regim de urgenţă această problemă care afectează negativ inclusiv valoarea turistică a zonei în care trăim. Solicităm şi public guvernului României să rezolve cât mai rapid această problemă pentru ca participanţii la trafic să poată circula în condiţii decente pe acel drum”, a declarat Dragoș CHITIC.

Tronsonul de drum dspre care se face vorbire, este intr-o stare deplorabila de cel putin opt ani, cand s-au facut lucrari la reteaua de apa si canal, acesta fiind refacut de mantuiala, degradandu-se intr-un timp foarte scurt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ