Conducerea Directiei de Sanatate Publica Neamt lanseaza un apel la donare benevola. Prin puterea exemplului, cateva zeci de persoane din randul politicienilor si al sefilor din administratia publica judeteana au recurs la acest gest civic responsabil, care contribuie la salvarea de vieti omenesti.

Ministrul Sanatatii, prin intermediul directiilor de sanatate publica, face un apel la solidaritatea umana, incurajand populatia sa doneze voluntar sange. Insa, asa cum a subliniat conducerea DSP Neamt, pentru a deveni donator de sange trebuie indeplinite urmatoarele conditii: varsta cuprinsa intre 18-60 ani, greutate peste 50 Kg, puls regulat, de 60 -100 batai/minut, tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg, sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale, femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala, sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii si sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune arteriala, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Donatorii nu trebuie sa aiba sau sa fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), tuberculoza, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer gastro-duodenal, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii ori cancer.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.