DSP Neamt anunta ca Spitalul Judetean Neamt va adopta noi masuri de securitate dupa crima de pe 10 ianuarie, cum ar fi refacerea planului de paza, camere de supraveghere mai performante sau sistem de blocare a usilor care se vor putea deschide doar cu cartela si doar din interior. Cu titlul de propunere/recomandare, conducerea spitalului se gandeste si la amplasarea la intrarile pentru vizitatori, a unor dispozitive asemanatoare scannerelor de pe aeroporturi.

Comunicat de presa, DSP Neamt:

În urma tragicului eveniment petrecut la nivelul celei mai mari unități sanitare din județul Neamț din data de 10 ianuarie 2020, în care directorul de îngrijiri – as. med. Anca Daniela Patriche și-a pierdut viața, conform constatărilor reprezentanților I.P.J. Neamț, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a informat că va întreprinde următoarele măsuri în termenele stabilite prin actul de control:

 • imediat, montarea unui sistem de control acces la ușile secundare de la principalele pavilioane, respectiv la Pavilionul Chirurgical și Pavilionul Interne;
 • revizuirea Analizei la Risc de Securitate Fizică, conform reglementărilor impuse de O.M.A.I. nr. 9/2013;
 • refacerea Planului de pază al obiectivului, cu stabilirea exactă a atribuțiilor specifice fiecărui post;
 • instalarea de camere de luat vederi de înaltă rezoluție, care să supravegheze toate căile de acces (principale și secundare) atât la exterior cât și la interior, conform dispozițiilor H.G.R. nr. 301/2012;
 • ușile de acces secundare și principale vor fi prevăzute cu sisteme de închidere care să prezinte deschiderea lor doar din interior spre exterior, iar din exterior spre interior cu cheie sau cartelă; în timpul orelor de vizită se vor putea deschide și din  exterior, fără cheie sau cartelă, conform prevederilor H.G.R. nr. 301/2012.

Cu titlu de recomandare, au fost prevăzute următoarele:

 • implementarea unui sistem de control acces electronic a vizitatorilor pe toate căile de acces principale în clădiri (similare cu cel din aeroporturi) care scanează bunurile și obiectele vizitatorilor;
 • înființarea unui post nou de pază mobil, care să patruleze în toate secțiile medicale cu acces vizitatori; pentru Ambulatoriul de specialitate, înființarea unui post de pază mobil, care să patruleze în toate culoarele obiectivului; pentru Spitalul vechi, înființarea unui post de pază mobil cu patrulare pe toate etajele.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Spitalul Piatra Neamt ,o mizerie de cand intri, parca este cocina de porci. Iti lasa un gust amar.Am fost acum câteva zile pentru prima dată cu tata.Niste gardieni plini de ei care te trimete-au in sala de așteptare.. domnilor sefi care gestionati situația spitalului, aia este sala de asteptare? In frig si in curet infernal? Mai bine aduci un cort si in instalezi in fata spitalului decat sa stai in asa numita sala de asteptare.Toate usile deschide si mai vine cate un angajat care striga numele pacientului foarte incet ca daca nu esti atent si nu auzi bine, stai până mâine acolo. De condiții decente pt.apartinatori nu ati auzit?
  UPU o înghesuială de paturi, asistentele nici nu au loc sa faca o injecție.
  Treziti-va oameni buni suntem in anul 2020.Sincer cred ca arată mai rau decat pe timpul lui Ceaușescu. Celor cu functii importante in acest judet le doresc o zi la UPU si sa fie tratati fix ca oamenii de rand.Pacat,mare păcat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.