Culmea apelurilor la 112 a fost atinsa astazi (15 mai) in jurul orei 11:30, in Piatra- Neamt, la Spitalul Judetean Neamt. Un echipaj de ambulanta a fost nevoit sa sune la numarul de urgenta pentru a fi scos din liftul care ramasese blocat intre etajele 3 si 4.

Echipajul SAJ preluase o pacienta care nascuse acasa. Nou nascutul urcase cu un lift insotit de un medic, iar mama urma sa urce alaturi de liftiera si de echipajul medical, cu un alt lift.

La un moment dat, liftul s-a blocat intre etaje, iar cei de la Ambulanta au sunat la 112. Intre timp, fusese anuntat si macanicul de la firma care se ocupa de ascensoarele spitalului, care a ajuns la fata locului odata cu echipajele ISU.

Dupa aproximativ 10 minute, mecanicul a rezolvat problema tragand manual liftul mai sus, apoi deschizand usile, nemaifiind nevoie de interventia pompierilor, cele patru persoane, liftiera, echipajul medical si proaspata mamica, fiind scoase in siguranta din lift.

Cele doua lifturi de la Spitalul Judetean sunt vechi de 44 de ani. Ele au fost montate in anul 1974, anul in care s-a construit spitalul, iar de atunci nu s-au gasit niciodata bani pentru inlocuire, fiind doar reparate la nevoie. Incidentul de astazi nu a fost primul de acest gen.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.