Mos Craciun vine mai devreme pentru elevii din familii cu venituri foarte mici. Inspectoratul Scolar Judetean Neamt a primit, acum doua zile, 14.590 de pachete cu rechizite distribuite gratuit de Ministerul Educatiei, urmand ca joi sa-i fie livrata diferenta pana la 21.100, atat cat s-a solicitat initial in baza dosarelor aprobate.

Potrivit inspectorului general scolar Viorel Stan, de la ISJ Neamt, de marti a inceput distribuirea pachetelor aflate in depozitul ISJ, reprezentantii scolilor preluandu-le de la Colegiul Cartianu. Distribuirea se face pe scoli, asa incat toti prescolarii si scolarii de pe liste sa-si primeasca pachetul cu rechizite, fara a fi unii favorizati in detrimentul altora, care ar trebui sa astepte cea de-a doua transa.

In total, vor fi 21.100 de pachete destinate elevilor din invatamantul de stat, de nivel primar si gimnazial, care provin din familii al caror venit pe membru de familie este mai mic decat jumatate din salariul de baza minim brut pe tara. Valoarea pachetului este de 25 de lei pentru copiii din clasele I-IV si de 30 de lei pentru copiii din clasele V-VIII. Pachetul pentru elevii din clasa pregatitoare cuprinde un ghiozdan, doua caiete de desen, un caiet de matematica, un caiet de dictando, creioane de scris, creioane colorate, plastilina, planseta pentru plastilina, lipici, hartie glasata, penar si radiera. Elevii de clasa I primesc caiete de tip I si tip II, caiete speciale pentru matematica si abecedar, caiet de desen, stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, radiera, penar, betisoare, rigla, coperti de plastic pentru caiete. Elevii din clasele a II-a a IV-a primesc 11 caiete de dictando si de matematica, caiete de desen, pix, creioane, penar, acuarele, radiera, ascutitoare, vocabular, creioane colorate, sablon cu harta Romaniei si coperti din plastic pentru caiete. Pentru elevii din clasele V-VII, pachetele contin 16 caiete de dictando si matematica, caiete de biologie, geografie, muzica si desen, creioane, radiera, pix, ascutitoare si o trusa de geometrie. Elevii de clasa a VIII-a primesc cate 17 caiete, de dictando si matematica, radiera, pix si ascutitoare, cate doua caiete de geografie si biologie, caiet de muzica si de desen, creioane.

Beneficiaza de aceste daruri din partea statului 1.670 de prescolari, 2.390 de elevi de clasa I, 6.480 elevi de clasele II-IV, 3.050 copii de clasele V-VII si 1000 de adolescenti din clasele a VIII-a.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.