Numarul cazurilor de infectii respiratorii isi pastreaza tendinta de scadere. In ultima saptamana (19.03-25.03.2018), in judetul Neamt s-au inregistrat cu 54 de cazuri mai putin fata de saptamana precedenta, informeaza DSP Neamt. Cele mai multe cazuri de infectii respiratorii si pneumonii s-au inregistrat la copiț cu varste intre 0-4 ani.

Comunicat de presa, DSP Neamt:

In saptamana 19.03-25.03.2018 de supraveghere epidemiologica  numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute ( IACRS) a fost de 1905, cu un numar de  63  internari, fata de săptămâna precedentă, cand s-au inregistrat 1959 cazuri cu 65 bolnavi  internati .

Numarul de pneumonii raportate a fost de 546 cu un numar de 140   internari  , fata de cele 564 cazuri cu 122 internari  din saptamana precedenta.

Ratele de incidenta cele mai crescute pentru IACRS se inregistreaza la grupa de varsta 2-4 ani  iar pentru pneumonii la grupa de varsta 0-1 an. S-au inregistrat un numar de 5 cazuri  de gripa, la pacienti nevaccinati  antigripal.

Evolutia infecțiilor respiratorii acute, a pneumoniilor  si a  gripei are tendinta descendenta si se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă. Pana la data de18.03.2018 au fost vaccinate antigripal 26352 persoane din grupele la risc, de pe teritoriul judetului, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. La nivelul judetului Neamt  nu mai exista in stoc vaccin antigripal.

            Recomandăm populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.  Avertizăm populația că antibioticele nu se utilizează în cazul gripei și recomandăm evitarea automedicației. În cazul apariției simptomelor de boală, Ministerul Sănătății recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.