Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turistica „Valea Ozanei”, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism, Primaria Orasului Targu Neamt si Primaria Comunei Agapia, organizeaza, in perioada 6 – 8 septembrie, cea de-a II-a editie a Festivalului culinar “Ceaunul Fermecat”. Anul acesta, festivalul va fi organizat in doua locatii: la Targu Neamt – Parc Cetate, in intervalul 6 – 8 septembrie si la Stana turistica din Agapia, pe data de 7 septembrie.
Pe parcursul acestei editii se va desfasura Concursul de arta fotografica “Turist pe Valea Ozanei”, iar in Parc Cetate va fi amenajata o sala de proiectii, unde vor rula filme si fotografii de promovare turistica a zonei.
Scopul manifestarii este acela de a promova turismul cultural si rural, de a evidenția frumusetea locurilor, originalitatea portului traditional, gustul bun al bucatelor, maiestria mesterilor populari, intr-un cuvant tot ce tine de viata unei comunitati rurale.
Vor fi promovate produse din bucataria romaneasca, de la balmoș, sarmale, sloi de oaie, tocana, proțap, hribi la placinte, chisalița și alte dulciuri delicioase. Punctul de atractie al festivalului il va constitui mancarea gatita la ceaun, precum si mancarurile tradiționale diversificate. in cadrul evenimentului va fi organizat și concursul culinar „Ceaunul fermecat”, la sfarșitul caruia vor fi acordate diplome și premii.
Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turistica „Valea Ozanei” este un ONG care are drept scop promovarea si dezvoltarea potentialului turistic al zonei Targu Neamt, Vanatori Neamt si Agapia, precum si dezvoltarea de facilitati turistice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.