Din aceasta saptamana intra la finantare europeana si submasura  ”Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”. Aceasta dispune de o alocare financiara totala de aprope 153 milioane euro, din care peste 57 milioane euro pentru anul in curs. In acest sector de activitate din mediul rural sunt doua  alocari financiare, in functie de valoarea soliciata de titularii proiectelor europene. Cu avantaje clare pentru fiecare tip de finantare. De data asta vorbim de proiecte mai mari,  in suma maxima de 200.000 euro. Proiectele se depun la Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Neamt, in sesiune continua,  pana pe 30 octombrie 2015.

In trecuta alocare financiara europeana, banii veneau pe doua masuri distincte: microintreprinderi si turism rural. Atunci, din judetul Neamt, la finantare au intrat 85 de proiecte cu o valoare totala de 16 milioane euro la microintreprinderi si 69 proiecte in suma de 8 milioane euro la turims rural.

Loading...

 

Beneficiari finantarii europene sunt: -micro-intreprinderi si intreprinderi neagricole mici existente si nou infiintate din spatiul rural; fermieri sau membrii unor gospodarii agricole care isi diversifica activitatea de baza agricola prin dezvoltarea unei activitati non-agricole in zona rurala,  in cadrul intreprinderii deja existente incadrabile in micro-intreprinderi si intreprinderi mici, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.