Fostul primar al comunei Pipirig, judetul Neamt, a fost retinut vineri. El a fost ridicat de politisti de la domiciliul sau din localitate, anunta un comunicat IPJ Neamt. Popa Gheorghe a fost condamnat la inchisoare cu executare. In acelasi dosar a fost condamnat si actualul primar, Marcel Pruna, insa cu suspendare:

”În ziua de 10.02.2017, polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu Neamţ împreună cu cei din cadrul Compartimentului Urmăriţi-IPJ Neamţ au identificat un bărbat de 63 de ani, la domiciliu său din Pipirig, pe care l-au reținut.

Loading...

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În fapt s-a reţinut că în perioada 2007-2008, în calitate de primar al comunei Pipirig şi ordonator principal de credite, a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin atribuirea, cu încălcarea dispozițiilor legale, de lucrări pietruire drumuri către o societate comercială prin plata unor lucrări neefectuate ori cu costuri modificate. Persoana a fost preluată de polițiști și escortată pentru încarcerare la Penitenciarul Bacău.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ