In filmarea postata vineri pe canalul lui de YouTube, facuta in timp ce se afla intr-o masina de politie, fostul staret de la Schitul Tibucani (jud. Neamt), Hrisostom Filipescu, face afirmatii șocante referitor la maicile de la Manastirea Văratec din judetul Neamt, despre care spune ca o fac pe mamele surogat (poarta sarcinile altor femei) la clinici din strainatate si din Bucuresti, pe sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de euro. Aceleasi lucruri le afirma si despre maicile de la o manastire din judetul Iasi. ”Maicile de la Văratec şi de la Miclăuşeni sunt mame surogat, purtătoare de copii ale altora pe sume între 15.000-25.000 euro la clinici private din Turcia, Bucureşti şi Chişinău. Dar nimeni nu vede lucrurile acestea, doar pe Hrisostom care are probleme psihice. Aşa că se pare că aveţi de treabă băieţaşi

Hrisostom Filipescu a disparut fara urma la sfarsitul anului 2018, lasand sa se inteleaga din postarile lui de la acea vreme de pe retelele de socializare, ca ar fi hăituit și chiar sechestrat de capii BOR, pentru ca era hotarat sa vorbeasca despre lucruri grave care se petrec in sanul bisericii. In martie 2019, Hrisostom a revenit la Manastirea Secu, dupa ce ar fi fost internat la o clinica din Germania unde se trateaza afectiuni psihice. Pe 3 martie 2021, preotul a revenit cu acelasi gen de mesaje ca ca in 2018, insa cu acuzatii mult mai grave la adresa inaltelor fete bisericesti din Romania.

Vineri, 5 martie, Hrisostom Filipescu a avut ultima aparitie in spatiul public, cu clipul video amintit, in care spune de pe bancheta din spate a unei masini de politie, ca a fost luat dintr-un apartament si este dus la sectie sa dea o declaratie. Pe filmare preotul mai vorbeste despre santaj, masonerie, trafic de influenta, contrabanda cu stupefiante sau tigari la nivel inalt in BOR. Totodata, da asigurari ca nu este nebun si ca vrea doar sa protesteze. De atunci, nu s-a mai auzit de el.

Preotul Ciprian Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a refuzat sa raspunda apelurilor noastre telefonice, pentru a comenta situatia. Nici Manastirea Varatec nu a emis un punct de vedere oficial, referitor la acuzatiile aduse.

Iata intreaga declaratie a lui Hrisostom Filipescu:

Psiholog, poet si prozator, Hrisostom Filipescu este unul dintre cei mai apreciați autori de limbă română din mediul bisericesc românesc datorită modului armonios în care îmbină, în scrierile sale, noțiuni de psihoterapie și teologie. În anul 2014, cartea „Puține cuvinte, multă iubire” s-a aflat în topul celor mai vândute și apreciate cărți din domeniu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Dacă ar fi bolnav psihic, nu ar fi scris așa….cred că știe multe,a văzut multe și este „filat”,Se vrea compromiterea lui…vedeți cazul Mihai Eminescu…

  2. Cred că dezvăluirile lui Hrisostom Filipescu încurcă cel mai mult autoritățile Statului român. În ultima vreme, acestea au încercat să creeze o imagine favorabilă Bisericii. La cât se dă de prigonită Biserica, realitatea este una contrară. Puterea are nevoie de Biserică pentru a ține prostimea în frâu. Structurile informative din România ar trebui să se cam restructureze, dacă măcar o parte dintre informațiile lui Hrisostom se confirmă. Acest om știe ce spune și îi asigur pe unii că se știu mai multe lucruri despre ei, decât cred ei că s-ar ști. Răbdare și tutun, era o vorbă românească străveche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.