Manifestarile desfasurate in ultimile luni de elevii scolii Gheraesti, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, au fost prezentate astazi in cadrul unui simpozion.

Evenimentul a fost organizat de Scoala din comuna si a fost cu emotii pentru toti dascalii din localitate carora directoarea Laura Bărgăoanu le-a pregatit o supriza. Fiind si Ziua Invatatorului, toate cadrele didactice din Gheraesti, inclusiv cei care au iesit din activitate, au fost invitati la manifestare, dar nu inainte de a face un tur al scolii alaturi de oficialitati din comuna si reprezentanti ai ISJ Neamt. Elementul forte al vizitei a fost atelierul mestesugaresc, unde elevii invata sa confectioneze obiecte de arta populara romaneasca. (Vezi AICI reportajul tvmneamt, realizat la atelierul mestesugaresc)

A urmat simpozionul, in cadrul caruia, la Centrul de Cultura si Creatie din localitate au fost prezentate lucrarile elevilor scolii care au fost premiate la concursuri cu tema ”Faurirea Romaniei Mari”.

Pe parcursul anului scolar 207-2018, la Scoala Gimnaziala Gheraesti s-a derulat proiectul ”Faurirea Romaniei Mari” dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, un proiect prin care cadrele didactice si-au propus promovarea valorilor si culturii romanesti, dar si cultivarea respectului fata de istoria nationala. Proiectul a fost initiat de profesor de istorie Ana-Maria Bejan in colaborare cu directoarea Laura Bărgăoanu, fiind implicate toate cadrele didactice, alaturi de elevii pe care ii indruma. Activitatile au fost desfasurate lunar, pe clase, pe cicluri de invatamant sau la nivelul intregii unitati scolare.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.