In judetul Neamt, sanctiunile pentru nerespectarea masurilor de prevenire a infectarilor cu Covid 19, curg gârla. Zilnic, Politia Neamt emite comunicate cu zecile de amenzi de zeci de mii de lei, primite de cetatenii obisnuiti, care nu poarta masca sau o poarta altfel, decat a stabilit ”comandantul operatiunii”. De asemenea, la fiecare sfarsit de saptamana, se emite cate un comunicat de presa, prin care cetatenii sunt informati ca s-au gasit restaurante unde nu se respecta distantarea sociala. In cazul partidelor politice insa, altfel par sa stea treburile, ba chiar la Neamt, pare sa fie o frăție PSD-IPJ.

Pe 13 ianuarie, PSD Piatra Neamt a organizat o conferinta de presa la care au participat 5 membri ai formatiunii politice. Toti 5 s-au inghesuit umar la umar la o singura masa de 2,5 metri lungime, deci era evident ca nu putea fi vorba despre niciun fel de distantare fizica (foto)

In aceeasi zi, Politia Neamt transmite ca s-a autosesizat in urma articolului tvmneamt.ro si ca se fac verificari. De atunci, de 3 ori pe saptamana, am tot incercat sa aflam cum s-au terminat verificarile, insa de fiecare data ni se raspundea ca inca nu sunt finalizate. Astazi, dupa aproape o luna de zile, la insistentele tvmneamt.ro, Politia Neamt, prin purtatorul de cuvant Dimitrie Mocanu, transmite ca a fost sanctionat organizatorul. Intrebat cine e ”organizatorul”, acesta a precizat ca nu poate fi nominalizat. Am insistat atunci, sa ni se spuna care a fost cuantumul amenzii. Raspuns: ”Acestea sunt informațiile pe care vi le putem comunica la acest moment”. Concluzia: La PSD Neamt nu s-a dat nicio amenda, ci doar un avertisment. Amenzile sunt doar pentru fraieri, nu si pentru partidele politice.

Redam mai jos o captura de ecran cu discutia purtata cu purtatorul de cuvant IPJ Neamt:

Reamintim ca saptamana trecuta, un restaurant din Targu Neamt a fost amendat (cu dedicatie, spun gurile rele) cu 10.000 de lei. Imediat, Politia Neamt a transmis un comunicat in care a precizat si cuantumul amenzii, deci nu exista nicio scuza pentru ca refuza sa spuna si cu cat a fost amendat PSD Piatra Neamt. Exista insa o explicatie, pe care o repetam: au dat doar avertisment.

Prin urmare, cetatenii care sunt pusi in situatia de a fi santionati de politisti pentru nerespectarea masurilor anti Covid, sa-i intrebe mai intai pe oamenii legii, daca au reusit sa aplice vreo amenda la PSD.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.