La IPJ Neamt se iau decizii in fata carora nici nu stii daca sa plangi, sa razi, sau sa te gandesti ce naiba au in cap unii sefi de institutii sau ce fumeaza cand se trezesc dimineata inainte sa mearga la serviciu. Una dintre ultimele nazbatii comise de conducerea IPJ Neamt, pare o scena desprinsa din celebrul serial de comedie in care personajul principal era politistul Garcea. Este vorba despre o sanctionare cu ”atentionare” a politistului Ioan Canarau, dispusa sau cel putin semnata de seful IPJ Neamt, Paul Tablan, dupa cum rezulta din documentul de mai jos. Sanctiunea este aplicata politistului pentru un articol de presa publicat de site-ul de stiri tvmneamt.ro

Reluam, ca sa nu creada cineva ca s-a produs vreo eroare si scriem de pe pereti. Dupa cum bine se vede in document, politistul Ioan Canarau, lider de sindicat si omul care vorbeste liber despre neregulile si lipsurile din sistemul care ar trebui sa apere cetatenii in fata faradelegii, a fost sanctionat pentru un articol de presa aparut in site-ul de stiri tvmneamt.ro, articol semnat si asumat de autor. Da, ati citit bine. Un politist este ”ATENTIONAT” si instiintat oficial despre asta, pentru ca tvmneamt a preluat o postare de pe facebook a acestuia, in care dezvaluia ca politistii au un plan de amenzi. Postarea respectiva nici macar nu era pe contul personal al lui Canarau ci pe pagina de facebook a sindicatului pe care-l reprezinta, respectiv, Sindicatului Europol Neamt (Vezi articolul AICI).

Urmare a concluziilor rezultate din raportul (…)conform caruia la data de 20.02 2018 pe tvmneamt.ro a aparut un articol de presa intitulat ”Un politist rupe tacerea: Da, avem un plan de amenzi…” in care a fost preluata postarea dumneavoastra efectuata pe contul de Facebook al Sindicatului Europol Neamt (…) VA ATENTIONEZ asupra modului de indeplinire a sarcinilor si indatoririlor de serviciu, pentru prevenirea savarsirii de abateri disciplinare”, se arata in documentul semnat de seful IPJ Neamt. Deci este mai mult decat clar ca sefii politistului din Roman nu-l avertizeaza pe acesta pentru continutul postarii, ci pentru articolul de presa publicat de tvmneamt.

Dincolo de fractura logica dar si de limbajul si formularile care fac praf scoarta cerebrala a oricarui om cu ceva activitate neuronala, avem mai multe tampenii scrise negru pe alb, chiar de conducerea Inspectoratului de Politie Judetean. In primul rand, remarcam ca sefii institutiei au avut nevoie de un raport care sa le spuna ca pe un site de stiri a aparut un articol de presa. Ne exprimam speranta ca nu a fost nevoie si de o expertiza stiintifica prea costisitoare din punct de vedere financiar, pentru a fi verificata si autenticitatea articolului si/sau a site-ului, adica sa se stabileasca daca nu cumva e un articol/site trucat. Apoi, in traducere libera, lui Canarau i se comunica sa fie atent la ce scrie presa, sau la ce subiecte mai preia tvmneamt pentru ca s-ar putea sa fie sanctionat pentru abateri disciplinare. Cu alte cuvinte, politistul ar trebui sa ne contacteze si sa ne roage sa nu mai facem stiri din activitatea lui sindicala pentru că cineva de la conducerea IPJ Neamt este atat de inteligent incat a inteles ca presa face parte din indatoririle si sarcinile de serviciu ale lui Canarau.

In alta ordine de idei, avem in fata cea mai clara dovada ca intr-o institutie care nu este nici unitate militara, nici serviciu secret nici vreun centru intergalactic de coordonare a razboiului stelelor, unui angajat i se pune pumnul in gura pentru a nu mai scoate la iveala mizeria in care se scalda sistemul aflat aproape in moarte clinica.

Constatam ca in ultimul timp, tentativele de cenzura vin cam din toate directiile, si ne referim la institutii importante. Un exemplu in acest sens ar fi Prefectura Neamt unde prefectureasa Soroceanu a dat interzis la informatii presei care nu poate fi controlata. De asemenea, ministrul sanatatii a emis zilele trecute un ordin prin care toate entitatile aflate in subordinea ministerului trebuie mai intai sa ceara aprobare de la Bucuresti pentru a da informatii presei. Daca mai luam in calcul si tentativa lui Liviu Dragnea de a face o lege antidefaimare, putem deduce cu lejeritate cam in ce directie ar vrea cineva sa ne indreptam.

Iata cum comenteaza Ioan Canarau, documentul primit de la sefii lui:

La IPJ Neamt abuzurile indreptate impotriva liderilor organizatiei noastre continua ! Adevarul doare !
Mizeria de sub pres emana gaze care provoaca halucinatii ce dubleaza capacitatile manageriale !
Pentru ca am indraznit sa spun in spatiul public ca exista un plan de amenzi, conducerea inspectoratului a gandit ca o verificare a celor sesizate nu trebuie tratata cu acelasi exces de zel de catre lucratorii BCI care, incalcand legea, au concluzionat din nou ca o activitate sindicala are legatura cu atributiile de serviciu !
Auziti formulare care indeplineste, de fapt, toate elementele infractiunii de ” constrangere, conditionare, in orice mod, a celor aflati in organele de conducere ale organizatiilor sindicale cu scopul de a-i impiedica sa-si exercite atributile functiilor pentru care au fost alesi ” … Domnule agent de politie, va atentionam pentru postarea de pe pagina sindicatului … 
Ce a facut CCR ieri e o nimica toata !
Canarau Ioan, presedinte !

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.