Invatamantul din Romania trece prin cea mai grea perioada pe care a cunoscut-o vreodata, din cauza crizei coronavirus. Evident, judetul Neamt nu face exceptie, insa aici lucrurile par ca se desfasoara in vremuri de mult apuse, de dinainte de `89.

De cand a inceput criza coronavirus si odata cu ea s-a trecut la invatamantul online, Inspectoratul Scolar Neamt nu a comunicat nimic despre situatia din judet: cati copii participa la procesul educational in noile conditii, cati au posibilitatea sa invete online, cati au un calculator sau o tableta, cati au internet sau nu, cum fac fata cadrele didactice din punct de vedere tehonologic, etc.

Despre desfasurarea procesului educational in noile conditii, ar trebui sa se ocupe si sa ofere informatii, noul inspector scolar general, Mihai Obreja (PNL). Nu numai ca nu o face, dar pare mai preocupat cu jocuri politice de culise, adica sapa gropi unor oameni care nu au carnet de partid PNL, dar detin anumite functii in sistemul educational din Neamt, sau își da cu parerea despre lucruri la care nu se pricepe ori care nu intra in atributiile lui. Poate asa o fi invatat el ca se face pe vremea regimului de trista amintire, unde partidul era in toate, iar omul era nimic. Atunci, daca tineai bine o pancarta in mana, obtineai functia mult dorita. Regula pare sa fie valabila si acum, cel putin in cazul lui Mihai Obreja, omul care a ajuns sa conduca destinele elevilor si profesorilor din Neamt, dupa ce a demonstrat ca stie sa tina pancarta si mai ales sa tina aproape de senatorul Tapu, PNL si el.

O ultima isprava a generalului Obreja arata ca oamenii PNL pot fi cu mult sub nivelul ”ciumei rosii” pe care chiar el o infiera cu multa manie cand patrula la proteste pe strazile din Piatra Neamt, la inceputul anului 2017.

Conform Mesagerul de Neamt, Obreja a facut ieri (26 mai) niste vizite in scolile din judet, exact ca pe timpul comunistilor, cu televiziuni dupa el si cu ordin pentru directori sa nu cumva sa plece din scoli pana la ora 16, ca trebuie sa vina tovarasul. Generalul Obreja, stalpul educatiei nemtene.

Ordinul catre directori sa ramana in cazarme, dar si detaliul ”Obreja este in zona cu televiziunea”, a fost transmis de adjunctul lui Obreja, un alt dinozaur al ISJ Neamt, inspectorul Milea. Mai jos, captura de ecran de pe un grup de whatsapp, publicata de sursa citata.

sursa: Mesagerul de Neamt

Din captura de mai sus reiese ca directorii se plangeau de lipsa curentului electric, insa raspunsul era ca trebuie primit Obreja cu covor rosu. Asadar, invatamantul nemtean este pe maini bune. Generalul Obreja se plimba cu televiziunile dupa el prin scoli. Asteptam cu nerabdare odele filmate, apoi îl invitam si noi sa mergem impreuna prin judet, sa vada cum reusesc sute de copii din Neamt sa participe la cursuri online, fara tablete, fara internet si chiar fara curent electric. Filmam gratis.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.