In doar doi ani de cand Mihai Gontaru a preluat functia de primar interimar, comuna Gîrcina își schimba fata cu pasi marunti, dar siguri.

Recent, din fondurile proprii ale Primariei, s-au facut investitii in dispensar si in scoala din centrul comunei.

Dispensarul a fost complet reabilitat atat la interior cat si la exterior, prin investitii in izolatia termica, sala de asteptare (a fost complet renovata: scaune noi, soba, instalatie electrica, zugraveli, etc.) si amenajarea a doua toalete care ramasesera neterminate si nu erau functionale. A mai fost amenajata si o incapere pentru un cabinet stomatologic care urmeaza sa fie dat in folosinta, dar au fost renovate si cele doua incaperi in care functioneaza Poșta. Totul a costat aproximativ 75.000 de lei, din bani de la bugetul local.

Nici scoala din centru nu ”a scapat” de lucrari de reabilitare. A fost schimbat in intregime acoperisul extrem de degradat, au fost schimbate toate geamurile cu tamplarie termopan, dar cel mai important, dupa cum a spus Mihai Gontaru, ”Am iesit de pe lista rusinii”, pentru ca au fost construite toalete intr-un corp nou atasat la vechea scoala.

Foto: Acoperisul scolii, inainte si dupa reabilitare:

Scoala Gîrcina era pe ”lista a rusinii” cu putinele scoli din Neamt care mai aveau toalete insalubre, in exterior, undeva in curte: ”Depusesem un proiect pe fonduri europene in iunie 2018, dar pentru ca nu primisem niciun raspuns daca era eligibil sau nu, am decis impreuna cu Consiliul Local, sa alocam o anumita suma de bani pentru reabilitarea vechii scoli, demarand lucrari pentru schimbarea acoperisului, a geamurilor vechi pe care le-am inlocuit cu termopan si pentru construirea unui corp nou de cladire, unde au fost amenajate toalete. Astfel, am eliminat Scoala Gîrcina de pe acea «lista a rusinii», cu scoli care aveau toaleta in curte”, a declarat primarul Gontaru. Lucrarile au costat 140.000 de lei din bugetul local, la care s-au adaugat inca 105.000 lei care au fost obtinuti printr-un proiect de la Ministerul Educatiei.

Urmeaza sa fie facuta si izolatia termica a scolii, investitie care va schimba complet infatisarea cladirii. Materialele termoizolante au ajuns deja la scoala, acestea fiind obtinute gratuit de la Carpatia SRL, firmă care le-a donat printr-un program de sponsorizare intitulat Patrumâini, in care scoala a fost inscrisa recent, de o mama a doi elevi care invata aici.

Tot dintr-o donatie, Scoala Gîrcina va fi dotata si cu centrala termica, dupa ce a primit o sponsorizare de la Rotaract Neamt.

Investitii au fost facute si la interiorul Scolii Gîrcina, de data asta din fondurile proprii ale unitatii de invatamant, dupa cum a declarat directoarea Maria Ionașcu. Au fost schimbate toate usile, s-a pus gresie pe holuri, s-a schimbat o buna parte din mobilier, salile de clasa au fost redecorate si s-au instalat in fiecare clasa televizore smart, conectate la internet. Valoarea investitiilor s-a ridicat la peste 40.000 de lei.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.