Medicii de la  Institutul de Medicină Legală din Iaşi au finalizat necropsia în cazul gravidei care a decedat după ce a stat două zile în Spitalul Municipal Roman şi a fost transferată la Iaşi când era în comă profundă, cu infecţie generalizată. Georgiana Cîmpoi avea 27 de ani şi a murit în triajul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce fusese consultată de medicii de la Maternitatea „Elena Doamnă” din Iaşi şi Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iaşi.

Se pare ca tanara ar fi putut fi salvata daca medicul medicul obstetrician ar fi trimis-o la un specialist din Iaşi în ziua când a internat-o la spitalul din Roman, potrivit bzi.ro

Legistii au stabilit ca decesul s-a datorat unui sindrom de condensare pulmonară şi edem cerebral. În acest caz, ar fi vorba de malpraxis, mai spune sursa citată. După cum au spus medicii legişti din Iaşi, procesul de condensare s-a datorat probabil unei pneumonii bilaterale, dar asta se va stabili în urmă unor examene complexe care vor fi făcute la IML.

Cum de nu si-au dat seama medicii de la Spitalul Municipal Roman ca tanara are pneumonie bilaterala? Edemul cerebral depistat la examenul Computer Tomograf la spitalul din Roman a fost ignorat de doctori, probabil pentru ca era discret, dupa cum a sustinut managerul, medicul ortoped Maria Andrici, titreaza si stirilekanald.ro

Georgiana Cimpoi suferea si de un  handicap fizic, fiind imobilizata intr-un scaun cu rotile. Ea a murit la Iasi dupa ce a fost plimbata intre 4 spitale. (Gravida din Roman decedată la Iași, concluziile legiștilor- Se vorbește despre MALPRAXISVezi AICI stirea initiala!)

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.