Georgiana Bianca Cimpoi, din Roman în vârstă de 27 de ani, însărcinată în 21 de săptămâni, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Sfânta Paraschiva” din Iaşi, după ce a fost plimbată prin 4 spitale. Tanara suferea si de un handicap locomotor care o tintuise intr-un scaun cu rotile.

Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Paraschiva” din Iaşi, a declarat, miercuri, presei că femeia a fost pe 5 ianuarie la Spitalul Municipal din Roman pentru că nu se simţea prea bine. După consultaţie, femeia a fost trimisă acasă cu recomandarea de a urma un tratament simptomatic.

Loading...

„Starea s-a deteriorat în cursul zilei de 8 ianuarie, luni. Ieri (marţi – n.red.) medicii au crezut că e nevoie de un transfer la un spital din Iaşi din cauza sarcinii. Tânăra a fost trimisă la 16,30. Înainte cei de la Roman au decis să o intubeze deoarece avea o insuficienţă respiratorie. Pacienta a fost dusă la Maternitatea ‘Elena Doamna’ (din Iaşi – n. red.). Deoarece de la vârsta de un an şi jumătate suferea de distrofie musculară, a fost direcţionată la Spitalul de Neurochirurgie pentru efectuarea unor investigaţii medicale imagistice. Nu erau modificări mari. Pentru că aveau o suspiciune de diagnostic de meningoencefalită au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase. Când a ajuns la noi, femeia era deja în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-a încercat resuscitarea. La 21,30 a fost consemnat decesul”, a declarat jurnaliştilor medicul Mihnea Hurmuzache, citat de agerpres

Trupul femeii a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului.

Dr. Maria Andrici, directorul spitalului Roman a declarat pentru mesagerulneamt.ro ca ”I s-au făcut analize. Din câte reiese din foaia de observație, leucocitele erau ușor crescute, dar acest parametru este dat și de sarcină. A revenit luni, 8 ianuarie, la spital, acuzând dureri de cap și vărsături, a fost internată pe secția obstetrică-ginecologie la doamna doctor Apetrei, medicul ei ginecolog, tocmai pentru a o supraveghea și a depista cauza cefaleei. Femeia avea în antecedente o distrofie musculară Duschenne, o boală genetică, și o scolioză operată în copilărie, cu tijă metalică. Pacienta era… citeste continuarea AICI

Ionut CORFU (sursa foto -mesagerul)

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ