La Hangu (jud. Neamt) au inceput lucrarile la blocul ANL, situat chiar langa primarie, in zona in care este in curs de amenajare Centrul Civic al comunei. Comuna Hangu intra astfel in randul putinelor comune din judetul Neamt, care au blocuri ANL. 7 ani a durat pana cand primarul Gavril Lupu a reusit sa-si duca visul la indeplinire si proiectul sau sa fie in cele din urma aprobat, dupa ce a intampinat dificultati din cele mai diverse, specifice birocratiei romanesti.

Lucrarile la blocul ANL au inceput pe 1 august anul curent, cu o oarecare intarziere, pentru ca de curand s-a schimbat legislatia si blocul a trebuit sa fie prevazut si cu un adapost de aparare civila, altfel nu primea autorizatie ISU, a declarat primarul Gavril Lupu (foto). In cele din urma a fost refacut proiectul si suplimentate fondurile pentru constructie, reusindu-se in cele din urma sa se demareze lucrarile care se preconizeaza ca vor fi finalizate anul viitor. Blocul va avea 16 apartamente.

Langa bloc va fi construit si un dispensar nou cu 3 cabinete medicale, la care lucrarile vor incepe in anul 2019. Dispensarul va avea parter si etaj, unde se va amenaja un apartamanet pentru medici. Constructia va costa 1.200.000 de lei, banii fiind deja alocati, o parte din fonduri UE si o parte din bugetul primariei. La Hangu mai exista un dispensar, cel de la Buhalnita, recent reabilitat, dar care nu este suficient pentru cei 3.900 de locuitori.

Noul dispensar va face parte tot din Centrul Civic al comunei Hangu, unde deja s-a construit un teren de sport multifunctional, o sala de sport moderna, urmand sa se mai amenajeze alei, trotuare, iluminat public, o fantana arteziana si sa se refaca asfaltarea strazilor.

In urmatoarea perioada se vor mai asfalta cel putin 4 km de drum comunal (Audia si Boboteni) cu fonduri provenite din PNDL II. Proiectul costa 1.850.000 de euro, fiind destul de complex pentru ca prevede si construirea a doua poduri mari dar si stabilizarea solului in mai multe locuri in care s-au produs alunecari de teren. Mai urmeaza asfaltari la Grozavesti (s-a eliberat deja ordinul de incepere a lucrarilor), la Ruginesti (proiectul este in faza de licitatie) si la Chiriteni, in total, aproximativ 3 km de drumuri. Totodata, se va extinde si reteaua de alimentare cu apa, proiectul fiind depus deja la Ministerul Dezvoltarii.

Primarul Gavril Lupu a mai declarat ca pentru comuna Hangu au fost alocati 1,37 milioane de lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor de dupa inundatiile din aceasta vara. Vor fi refacute mai multe podete si gabioanele vechi distruse in de ape, in acest moment fiind in desfasurare procedura de achizitie.

Una dintre marile probleme ale comunei Hangu ramane in continuare drumul national (DN15) care traverseaza comuna, acesta aflandu-se intr-o avansata stare de degradare, afectand grav interesele economice ale comunei. Desi s-au primit nenumarate promisiuni, reabilitarea drumului intarzie, insa Gavril Lupu spera ca macar la anul, cei de la Drumuri Nationale sa puna in practica ce au promis.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.