In loc sa se ocupe cu deszapezirea orasului Piatra- Neamt, Valentin Ciobanu (PNL), directorul Publiserv, ameninta jurnalistii incomozi cu ”note de plata”.

Ciobanu a fost consilier local si patron de firma cu afaceri de multe miliarde de lei vechi, in mare majoritate facute cu statul. Pentru afacerile sale cu institutii aflate in subordinea primariei este cercetat de ANI. Din 2017, Ciobanu a fost uns director Publiserv unde ulterior a fost numit pe post printr-un concurs la care a participat de unul singur, anuntul de organizare fiind publicat prin niste ziare nationale, tocmai pentru a nu avea concurenta, la fel ca si directorul Locativserv, PNL-ist si el, care a castigat concursul prin aceleasi metode.

Loading...

Dupa cum bine stim, in ultima saptamana, la fel cum se intampla si la ora la care vorbim (23 martie) Piatra- Neamt a fost ingropat sub zapezi. Publiserv, firma de unde Ciobanu incaseaza un salariu de 7.000 de lei pe luna plus alte bonuri si sporuri de tot felul, are un contract cu primaria Piatra- Neamt pentru deszapezire. Dupa cum poate constata orice cetatean platitor de taxe si impozite din Piatra- Neamt, Publiserv a facut orice, numai deszapezire nu a facut si abia asteptam sa vedem ce sume se vor factura catre primarie pentru aceasta activitate. Iar daca se vor face plati pentru lucrari care in realitate nu au existat, va fi cat se poate de penal.

De cand este director, Ciobanu are o problema cu presa incomoda. Este vorba despre presa care a sesizat si sesizeaza aspectele negative din activitatea Publiserv si a lui Ciobanu ca director. El nu a ezitat sa ameninte de mai multe ori jurnalistii si sa-i jigneasca in declaratii publice, pe pagina sa de facebook. Culmea, cand nu era director si facea opozitie in CL, Ciobanu se indigna atunci cand alti directori actionau jurnalistii in instanta pe aceleasi motive pe care le inventeaza el acum. Ciobanu crede ca daca esti director pe bani publici beneficiezi de imunitate iar presa nu are voie sa te atinga nici cu o floare, de aceea, in acceptiunea lui, articolele despre el si despre Publiserv sunt defaimare. Deja a devenit o moda printre devoratorii de bani publici (politicieni, directori, sefi de institutii etc.) sa ameninte presa mai direct sau voalat daca nu se scriu articole de tip odă conducătorului iubit, iar asta este dovada tupeului la care au ajuns cei care se cred niste mici Dumnezei dupa ce relatiile politice sau interesele unor grupuri i-au propulsat in functii platite regeste.

Intr-o postare din urma cu mai putin de 3 zile (20 martie) facuta pe reteaua de socializare amintita, Ciobanu recidiveaza si isi permite sa ameninte public jurnalistii incomozi (adica cei pe care el nu i-a putut corupe cu contracte de publicitate din banii Publiserv). La acea data, orasul era tot sub zapezi, utilajele Publiserv fiind inexistente pe strazile din oras, si dupa cum se vede, directorul Ciobanu avea cu totul alte preocupari, ca un veritabil Dabija al jurnalistilor.

Așa zișilor “ziaristi” de la capitală (n.n. referire la simulacrul de proces cu L.C. Kovesi pierdut de jurnalistii Antena 3) le-a venit nota de plată, in curând și la Piatra Neamt vor veni niște “note de plată” pentru articole defăimătoare la adresa mai multor oameni publici.”

Trecem peste formularile ambigue si agramate si ne intrebam ce o vrea Ciobanu sa zica cu ”nota de plata” pentru jurnalisti, pentru  ca de aici se pot intelege multe. Vrea sa le aplice corectii fizice? Vrea sa se razbune pe familiile lor? Vrea sa-i plimbe prin tribunale? Ce inseamna totusi aceasta exprimare de tip mafiot? Poate ne lamuresc cei din PNL, sau de ce nu, organele de ancheta care in mod normal ar trebui sa se autosesizeze si sa-l intrebe pe Ciobanu ce planuieste, poate ne trezim cu vreo redactie incendiata.

Potrivit surselor noastre din interiorul Publiserv, Ciobanu are apucaturi asemanatoare si la serviciu unde creeaza numeroase probleme angajatilor. In ultimele saptamani au fost dati afara mai multi oameni cu functii de conducere iar unii au plecat singuri, refuzand sa mai accepte ifosele si umilintele la care sunt supusi de directorul platit din bani publici. Nu este exclus ca aceasta sa fie si una dintre cauzele pentru care nu se poate respecta contractul de deszapezire, orasul fiind lasat sub nameti.

Ar trebui ca aceste derapaje sa fie sanctionate de Consiliul Local, actionarul principal de la Publiserv, iar primarul Chitic ar trebui sa dea explicatii pentru ca stim ca este o mare ingrijorare la nivelul conducerii primariei vizavi de situatia de la Publiserv care se degradeaza pe zi ce trece. Platitorii de taxe si impozite majorate recent cu 25% au dreptul sa stie cine si ce face pe banii lor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. in acest oras, unde nu se intampla nimic, ca sa-l parafrazez pe sadoveanu, de ce niste incompetenti si-ar justifica leafa pe care le-o „daruim”prin daszapeziri, prin asfaltari, prin refacere trotuare si mai ales al locurilor de parcare de domiciliu???Ei au „clont”se rastesc la angajati(apucaturi de vatafi) si urechesc presa care are menirea de a ne informa…Nu el este de vina 100%..vedem peste tot incalcari ale legilor, primaria este plina de „taietori de frunza la caini”, iar viata noastra este neschimbata , parca amortita in anii 50, 60..Mai doreste tov primar vreun mandat, nu cred..Noi, ar trebui sa-i „intrebam „cel putin anual cam ce fac ei acolo..si daca sub linie este 0…acasa cu impostorii…

LĂSAȚI UN MESAJ