Subventiile, luate pe fiecare beneficiar in parte, par a fi sume foarte mici. Adunate, la nivelul judetului Neamt, trec de  234,6 milioane lei. Aceasta este suma care a intrat, anul trecut, in conturile fermerilor nemteni, ca subventii. De departe, suma cea mai mare a fost platita pentru subventia cuvenita pe unitatea de suprafata. Valoarea totala este de aproape 188 milioane lei. Aici intra si platile suplimentare care se fac pentru anumite culturi, cum este, de pilda, sfecla de zahar.
In sectorul zootehnic, subventiile cele mai mari s-au acordat la specia bovine. Pentru ovine s-au platit aprope 5 milioane lei, iar la caprine 862.000 lei. Suplimentar, in zona defavorizata s-a platit un ajutor specific in suma totala de peste 3,5 milioane lei. In judetul Neamt exista 26 unitati administrativ-teritoriale cu statut de zona defavorizata. Sunt 23 de localitati din zona montana si 3 comune din partea Romanului.
Pentru motorina utilizata in agricultura, ca diferenta de acciza, s-a platit o subventie in suma totala de aproape 1,4 milioane lei. Facem precizarea ca, anul trecut, subventie la motorina din agricultura s-a dat numai pentru trimestrul IV. Pentru ca abia atunci a aparut reglementarea pentru acest tip de ajutor financiar. Cea mai mica subventie s-a platit in sectorul agriculturii ecologice, doar 40 de mii de lei.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-mof3xqLCZw

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.