Asa dupa era de asteptat, primarul orasului Piatra- Neamt, Dragos Chitic a devenit subiect de ironii dar si de stiri serioase in presa nationala, dupa ce ieri (25 ianuarie) sfatuit sau nu, a inaugurat WC-urile pentru fete dintr-o scoala din oras.

Timesnewroman.ro, cunoscutul site specializat in umor si pamflet ii dedica un articol primarului in care il ironizeaza, redactorul imaginandu-si un discurs pe care Chitic l-a fi putut tine la ”grandioasa ceremonie”: “Stimaţi concetăţeni, de la umbra acestor toalete, 100 de ani de învăţământ românesc vă privesc”.

”Îmbulzeală de politicieni la inaugurarea a trei grupuri sanitare dintr-o şcoală din Piatra Neamţ. Din fondurile alocate, 90% din bani au fost cheltuiţi pe ceremonie şi “protocol” pentru numeroşii oaspeţi de seamă, veniţi să taie panglica la un WC într-o şcoală, lucru care a dus la o mică problemă pentru primii utilizatori ai toaletelor.

După un discurs istoric: “Stimaţi concetăţeni, de la umbra acestor toalete, 100 de ani de învăţământ românesc vă privesc”, copiii au dat năvală în noile toalete, pentru că mâncaseră nişte cornuri stricate şi îi durea burtica. Surpriză! Nu rămăseseră bani şi pentru hârtie, aşa că bieţii copii au fost nevoiţi să se şteargă cu planglica.

Primarul a fost rugat să taie pătrăţelele de panglică cât mai egale, că unii copii au primit pătrăţele prea mici şi s-au supărat. Până la urmă n-a fost panglică pentru toţi copiii, deşi din fondurile alocate primăria cumpărase 50 de km de panglică tricoloră. În stil pur românesc, s-a încercat muşamalizarea situaţiei, prin lăsarea capacului peste problemă”, scrie timesnewroman.ro atasand si o poza de coperta pe masura maretului eveniment.

Nici cititorii tvmneamt nu au fost mai prejos si pe langa consternarea produsa de batjocorirea tricolorului (apropo, mai sunt institutii care sa se autosesizeze si sa sanctioneze acest lucru?) au facut glume pe seama primarului: ”Lipsea intonarea imnului national si salve de tun”, spune Costel Luncanasu. Altii spun ca in Piatra- Neamt se anunta vremuri de c…. daca ne-am apucat de inaugurat WC-uri sau ”Cum? S-a facut inaugurare fara sobor de preoti?

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.