La mai putin de doua luni dupa ce a fost deschis cu o intarziere de aproape jumatate de an, Spitalul Modular de la Letcani se inchide temporar, iar pacientii au inceput de ieri (13 ianuarie) sa fie evacuati si redirectionati catre alte spitale din Iasi, anunta bzi.ro

Motivul inchiderii temporare, ar fi niste lucrari de dezinfectie si mentenanta, insa spitalul are grave probleme cu instalatia de incalzire care nu face fata la temperaturi de îngheț.  ”Spitalul mobil Lețcani ridică noi probleme pentru zecile de persoane internate în secția ATI și în cea de boli infecțioase. Cei internați la unitatea medicală pentru a se vindeca de COVID-19 se pot îmbolnăvi din cauza frigului. Instalațiile de încălzire ale investiției de 13,4 milioane de euro au ajuns din nou să cedeze. Într-o perioadă în care se anunță nopți cu temperaturi scăzute, situația pare că a scăpat din nou de sub control, iar unitatea medicală nu a rezolvat nici acum problemele legate de apele uzate de la Parcul Transagropolis”, mai scrie sursa citata.

Contributia CJ Neamt (la initiativa lui Arsene) pentru acest spital, a fost de peste 3 milioane de euro, insa nu se stie nici pana astazi daca la Letcani a ajuns vreun pacient din judetul Neamt. Investitia facuta in parteneriat cu CJ Iasi, a fost inaugurata de doua ori, cu mult inainte ca spitalul sa fie functional. Una dintre inaugurari a fost facuta de Arsene cu mare tam-tam in campania electorala pentru alegerile locale. Desi spitalul nu era inca functional si se pare ca nici acum nu este, propaganda PSD-Arsene, l-a prezentat drept o ”mare realizare”, insotita pe retelele de socializare de nelipsitele urari, ”Felicitari domnule presedinte!”.

Intre timp, la sesizarea consilierilor judeteni liberali din Iasi, procurorii DNA au inceput o ancheta privind achizitia, care ridica mai semne de intrebare. Anchetatorii au ridicat deja mai multe documente de la sediul Euronest și de la Consiliul Județean Iași, ancheta fiind în continuare în derulare.

Pe 6 ianuarie, deci cu cateva zile inainte ca spitalul sa fie din nou inchis, chiar si temporar, Ionel Arsene spunea pe facebook ca ”În Spitalul de la Lețcani, dragostea și omenia se îmbină cu profesionalismul cadrelor medicale (…) Am știut, când am susținut realizarea acestui spital cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț, că el este necesar și că va salva multe vieți! Pentru asta, vă mulțumesc, în numele tuturor pacienților!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.