Barbatul care a incendiat ieri un apartament dintr-un bloc din comuna Bodesti, a fost retinut, a declarat Robert Costân, purtator de cuvant, IPJ Neamt.

Inca de la izbucnirea incendiului, locatarii l-au banuit pe Doru Catana, fostul lor vecin in varsta de 51 de ani, ca ar putea fi autorul incendierii apartamentului, fapt confirmat ulterior, in urma anchetei si dupa ce pompierii au stabilit ca la mijloc a fost o mana criminala. Catana ar fi recurs la acest gest din razbunare, dupa ce pierduse apartamentul in urma unui litigiu cu fosta sotie. El era cunoscut ca un cal breaz in comuna, pentru desele scandaluri pe care le provoca dupa ce consuma alcool.

Ieri, fusese vazut tinand in mana o sticla de benzina si ameninta ca va da foc la ceva. Nu dupa mult timp, apartamentul in care locuise era in flacari.

Barbatul a fost depistat si retinut de politisti tot ieri, apoi transportat la Spitalul Judetean Neamt pentru ca suferise arsuri in timpul incendierii apartamentului. El se află internat sub paza permanenta si cel mai probabil, se va propune arestarea preventiva pentru 30 de zile.

La momentul incendierii, in apartament nu se mai aflau alte persoane. Focul a distrus dusumeaua din dormitorul locuintei, pe o suprafata de 15mp.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.