Un incendiu produs noaptea trecuta (1/2 ianuarie 2021) in jurul orei 3, a creat panica la Spitalul din Roman, unitate medicala din subordinea Primariei. Focul a izbucnit la Sectia de Psihiatrie a spitalului. Conform ultimelor date furnizate de ISU Neamt, 2 pacienti, un medic si un infirmier au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar 17 pacienti au fost evacuati. 7 dintre acestia au fost dusi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Nicoale Roman, iar 8 au ramas la parterul Sectiei in care s-a produs incendiul. La nivelul judetului Neamt, a fost activat Planul Rosu de Interventie

ISU Neamt transmite ca flacarile au pornit de la o tigara aprinsa aruncata intr-o ghena. ”Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.  Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.