Cosul de fum neprotejat termic, a fost cauza unui incendiu la o gospodarie din comuna Timisesti.

Luni, 29.08.2016 la ora 13:44, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din comuna Timișești, sat Zvorănești. La locul intervenției s-au deplasat 1 ofițer, 1 maistru militar și 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție cu rezervor de apă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars: 2 mp. acoperiș șopron cu învelitoare din carton asfaltat, 32 mp acoperiș anexe cu învelitoare din azbociment, 100 mp acoperiș casă cu invelitoare din plăci de azbociment și tablă, 2 stoguri de fân, 1 mc. lemne de foc și bunuri casnice și mobilier din anexe. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat corespunzător față de elementele combustibile ale acoperișului.

Tot luni, pompieri au intervenit si la doua incendii de vegetatie, evenimente care incep sa faca parte din rutina zilnica a militarilor ISU.

Luni, 29.08.2016, la ora 10:15, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată în orașul Târgu Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 1 ofițer și 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La intervenție au mai participat 2 voluntari din cadrul SVSU Târgu Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manisfesta la vegetația uscată dintr-o curte, ulterior propagându-se pe terenul unui operator economic din vecinătate.

Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 310 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: fumatul fără respectarea regulilor.

Luni, 29.08.2016, la ora 15:27, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra-Neamț. La locul intervenției s-au deplasat 4 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars: cca. 300 mp. vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Ionut CORFU

sursa ISU Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.